TAB Gıda'ya, 2008 Yılı Franchise ödülü

Sbarro'nun her yıl verdiği "Franchise of the Year" ödülüne bu yıl, İtalyan yemek markasının Türkiye'deki operasyonunu yürüten TAB Gıda şirketi değer görüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Pizza ve İtalyan yemekleri markası Sbarro'nun Türkiye'deki operasyonunu yürüten TAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. "2008 Franchise of the Year" (2008 Yılı Franchise'ı) ödülünü aldı.

Astoria Alışveriş Merkezi'ndeki Sbarro Restoran'da düzenlenen toplantıda, Sbarro'nun her yıl verdiği "Franchise of the Year" ödülüne bu yıl, İtalyan yemek markasının Türkiye'deki operasyonunu yürüten TAB Gıda şirketinin değer görüldüğü açıklandı.

Ödülü, TAB Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erhan Kurdoğlu ve TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, Türkiye'ye gelen Sbarro Dünya Başkanı Peter Beaudrault'un elinden aldı.

2007 yılında TAB Gıda tarafından Türkiye'ye getirilen ilk restoranını açarak faaliyetlerine başlayan ve 2 yılda Türkiye çapında 47 restoran sayısına ulaşan Sbarro'nun operasyonlarını yürüten TAB Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erhan Kurdoğlu, yaptığı konuşmada, 2012 yılına kadar Sbarro restoranların sayısını 200'e çıkaracaklarını belirtti.

Kurdoğlu, TAB Gıda olarak Burger King, Popeyes ve Sbarro olmak üzere 350 restoranla hizmet verdiklerini ve bu rakamı yıl sonuna kadar 400-420'ye kadar çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

2008 yılında 450 milyon lira ciro yaptıkların ve yaklaşık 8 bin kişilik bir ekiple çalıştıklarını belirten Kurdoğlu, "Bu yıl TEB Gıda olarak 550 milyon lira ciro beklentimiz var" dedi.

Kurdoğlu, Türkiye dışında başka yatırımlarla da ilgilendiklerini ifade ederek, Türkiye'de 5 ayrı şehirde, evlere servis için yaklaşık 40 Sbarro paket servis restoranı açmayı istediklerini bildirdi.

"Türkiye'den ham madde çıkışı engellenmeli"

Erhan Kurdoğlu, Türkiye'nin tarımla gelişebileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye bir tarım ülkesi ama tarıma yeterince önem verilmiyor. Türkiye'de yapılması gereken, ham madde çıkışının engellenmesi, işlenme şartıyla yurt dışına satılması. Biz bütün mallarımızı Türkiye'den alıyoruz. Yılda 250 milyon liralık mamul alımımız var. Biz her türlü lezzetin Türkiye'de üretilebileceğine inanıyoruz. Tarım konusunda 55-60 milyon dolarlık yatırımımız var. Tarımı doğru yapabilirsek 15 yıl içinde Japonya gibi ihraç fazlası çıkarma durumuna gelebiliriz. Türkiye senede 250 milyar dolarlık bir emtiaya sahip olabilir."

Sbarro Dünya Başkanı Peter Beaudrault ise markanın Türkiye'deki gelişimini ve pazarın koşullarını değerlendirerek, "2008 yılında pek çok ülke arasında sıkı bir rekabet yaşandı. Bu büyük rekabet sonunda TAB Gıda, her yıl bir ülkeye verilen, 'Franchise of the Year' ödülünü almaya hak kazandı" diye konuştu.

Beaudrault, son 18 ayın bütün dünyada, özellikle Amerika'da çok zor geçtiğini ifade ederek, bu zor ortamda bütün rakiplerinin önüne geçtiklerini ve şu anda fiyatların normale döndüğü günlere yaklaşıldığını bildirdi.

Sbarro'nun TAB Gıda tarafından Türkiye'ye getirildiği günden bu yana iki yılda büyük bir gelişme gösterdiğini belirten Beaudrault, "Türkiye'yi franchise'lar (isim hakkı kullanımı) arasında birinci sırada görüyoruz" dedi.