Tarım Kredi Kooperatiflerinde 'otomasyon dönemi'

TTKKMB'ye bağlı tüm kooperatifler arasındaki iletişim, oluşturulacak olan otomasyon sistemi aracılığı ile gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinde (TTKKMB) otomasyon dönemi başladı.

Edinilen bilgiye göre, 1,5 milyon çiftçi ortağı ile Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu konumundaki Tarım kredi kooperatifleri, bünyesinde oluşturduğu otomasyon sistemi ile bu konuda ilgili ilk adımı attı.

Tarım Kredi Kooperatiflerinde kullanılacak Merkezi Otomasyon Sisteminin açılışı, Ankara Bölge Birliği;ne bağlı 1555 Sayılı Sincan Tarım Kredi Kooperatifinde hafta içinde yapıldı. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, projenin yaklaşık 3 yıldır gündemlerinde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu projeyle birlikte bilgi işlem sistemimiz daha modern bir hale geliyor. Özellikle kooperatifçilerimizin yükleri azalacak. Yaklaşık 15 milyon dolarlık olan bu proje tamamıyla kendi çalışanlarımızın birikim, beceri ve emeğiyle oluşturuldu. İlkini burada başlatıyoruz ve inşallah bu dalga dalga Türkiye'nin dört bir yanındaki kooperatiflerimize de yayılacak."

Bilgisayarlar yenilenecek

Çiftçilere daha seri şekilde hizmet götürülmesi amacıyla otomasyon sisteminin önemini vurgulayan Yıldırım, Kooperatiflerin hizmet verme noktasında, rahatlatacak bu sistemin ikinci ayağında da imkanlar ölçüsünde kooperatiflerdeki bilgisayarların yenileneceğini ifade etti. Yıldırım, "daha iyi ve daha iyi kaliteli bir hizmet çiftçilerimize ulaştırmak durumundayız" dedi.

Türkiye Tarım Kredi Merkez Birliğinin otomasyon projesinin ilk ayağını oluşturan Sincan merkez sisteminin açılış törenine, TTKKMB Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım'ın yanı sıra, Genel Müdür Yardımcıları Oktay Malyemez, Hüseyin Akay ve Abdullah Kutlu ile Ankara Bölge Müdürü Bekir Akbay ile diğer yetkililer katıldı.