Tariş Pamuk sezonun ilk ürününü teslim aldı

İlk pamuk, borsa mahlıç değeri üzerinden TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi tarafından peşin satın alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

AYDIN - Türkiye'nin en verimli ovalarından biri olarak bilinen Söke'de sezonun ilk makineli pamuk hasadı yapıldı.

TARİŞ'ten yapılan açıklamaya göre, Tuzburgazı köyünden Erol Körpe, 9 dekar alanda makine ile topladığı 3 bin 750 kilo pamuğu Söke TARİŞ'e teslim etti. Sezonun ilk pamuğu Borsa mahlıç değeri üzerinden kültü olarak 2,5 lira sembolik fiyatla TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi tarafından peşin satın alındı.

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı M. Beliğ Azbazdar, TARİŞ'in pamuk alım sezonuna hazır olduğunu, fiyat ve ödemeler konusunda üreticiyi sıkıntıya sokmamak için yoğun çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Yeni sezonun pamuk üreticileri ve ortaklara hayırlı olmasını dileyen Azbazdar, Söke'nin artık tamamen makineli toplamaya geçtiğini, Söke Ovası'ndan gelecek pamukların sağlıklı ve sorunsuz alımının yapılabilmesi için tüm çalışmaları yaptıklarını bildirdi.

Azbazdar, Söke'den yeni sezonda 120 milyon kilo rekolte beklediklerini, bunun yüzde 95'inin makineli hasatla gerçekleşeceğini, yüzde 5'lik bölümün ise makinenin giremeyeceği küçük alanlar olduğunu kaydetti.

Beliğ Azbazdar, "Üretici ortaklar adına TARİŞ önemli bir kurumdur. Piyasaya zamanında ve etkin olarak girerek görevini yerine getirecektir" dedi.

Sezonun ilk makine ile toplanan pamuğunu TARİŞ'e teslim eden çiftçi Erol Körpe'ye TARİŞ ürünlerinden oluşan hediye paketi verildi.