Telekom'dan spora dev destek

Türk Telekom Spor Okullarında 10 yıldan bu yana yetişen sporcuların sayısı ise 30 bine yaklaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Telekom Spor Okullarında, sadece 2009 yılında badmintondan eskrime, tenisten bisiklete kadar 15 farklı branşta 3 bin 500'ü aşkın sporcu eğitim gördü.

Türk Telekom Spor Okullarında 10 yıldan bu yana yetişen sporcuların sayısı ise 30 bine yaklaştı.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, gençlerin çevreleriyle iletişim becerilerini geliştırmede sporun etkisinden hareket eden Türk Telekom'un, 10 yıldan bu yana, 41 ilde yaptığı alt yapı yatırımlarıyla, basketboldan eskrime, badmintondan kayak ve tenise 15 branşta 28 bin genç sporcunun yetişmesini sağladığı bildirildi.

Türk Telekom'un, 41 ilde yer alan spor kulüpleri bünyesinde faaliyet gösteren 21 ildeki tam zamanlı spor okulları ile birlikte 7 ilde de yaz spor okulları aracılığıyla gençlere spor eğitimi verdiği hatırlatılan açıklamada, 2009 yılında tam zamanlı spor okulunda futbol eğitimi alanların sayısı bin 49 olurken, yaz okullarında ise 125 kişinin futbol eğitimi aldığı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Tam zamanlı spor okulunda 743 ve yaz okulunda 135 kişi ile ikinci spor dalı basketbol olurken, yüzme, tam zamanlı spor okulunda 248 ve yaz okulunda 100 kişinin katılımı ile en çok ilgi gören üçüncü spor dalı oldu.

Türk Telekom Spor Okullarında sadece futbol ve basketbol gibi kitle sporları değil, badminton, tenis, eskrim, kayak, atletizm ve bisiklet gibi alanlarda da sporcu yetiştıriliyor.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Türk Sporuna Katkı Ödülüne layık görülen Türk Telekom ve bazı grup şirketleri, sağladıkları olimpiyat takımı, milli takım ve 4 büyük futbol takımı sponsorlukları ile sporu desteklemeye, spor okulları ile de sporun alt yapısına yatırım yapmaya devam ediyor."