THY'nin kalite belgesi yenilendi

TSE Başkanı Büyükhelvacıgil, THY'nin Türk bayrağını dünya semalarında dalgalandıran önemli bir kurum olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türk Hava Yollarının (THY), 2006 yılında aldığı "TS-EN-ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi", "TS-EN-ISO 9001:2008" olarak yenilendi.

THY Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törende konuşan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, THY'nin Türk bayrağını dünya semalarında dalgalandıran önemli bir kurum olduğunu söyledi.

Büyükhelvacıgil, THY'nin bugün Avrupa'nın dördüncü büyük, dünyanın saygın hava yollarından biri olduğunu kaydederek, şirketin dünyanın en büyük hava yolu şirketi olması temennisinde bulundu.

THY Genel Müdürü Temel Kotil de, bugünün kendileri için çok anlamlı olduğunu belirterek, "TS-EN-ISO 9001:2000"  Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni 2006 yılında aldıklarını ve geçen sürede denetimleri başarı ile geçerek belgenin devamlılığına hak kazandıklarını bildirdi.

"Kalite sürekli olursa anlam taşıyor" diyen Kotil, "Bir şirket kaliteye sürekli dikkat ederse ömür boyu yaşamayı hak ediyor. Şirketler kaliteye önem vermedikleri zaman ortadan kalkıyor" dedi.

Kotil, bu denetimlerin kendileri için çok önemli olduğunu ve her yıl bu belgeleri almak istediklerini ifade ederek, bunu şirketin sıhhatli olduğunun bir göstergesi olarak gördüklerini, Hizmet kalitesini artırırken, standartları da global hava yolu şirketi hedefi doğrultusunda yükselttiklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, THY Genel Müdürü Temel Kotil'e TS-EN-ISO 9001:2008" Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile Sultan 2. Beyazıt zamanında hazırlanan dünyanın ilk standart kanunnamesinin yer aldığı plaketi verdi.

THY Genel Müdürü Kotil de, Büyükhelvacıgil'e THY uçağı maketi armağan etti.