Ticaret ve hizmet ciro endeksi arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,8 arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,8 arttı.  

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin ticaret ve hizmet endekslerini açıkladı. 

Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,8 artarken, takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,6 artış gösterdi. 

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet istihdam endeksi 2014'ün üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8, takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi de geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,7 arttı.  

Üçüncü çeyrekte mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet çalışılan saat endeksinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9, takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksinde ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2 artış gerçekleşti.  

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet brüt ücret-maaş endeksi, söz konusu dönemde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3, takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi de geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,8 yükseldi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir