TİM, ihracat rakamlarını İskenderun'da açıklayacak

Ocak ayı verilerinin ardından 'Küresel Krize Bölgesel Tavır' konulu panel düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

HATAY - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ocak ayı ihracat rakamlarını yarın, Hatay'ın İskenderun ilçesinde açıklayacak.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nden (AKİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, ülke ekonomisinin lokomotifi durumundaki, ihracata katkısı her geçen gün artan yörelere kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla ihracat rakamları her ay farklı bir şehirde açıklanıyor. Bu çerçevede, Ocak ayı verileri, İskenderun ilçesinde duyurulacak.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve üyelerin katılımıyla Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Kongre Merkezi'nde 2 Şubat Pazartesi günü düzenlenecek toplantıda, ayrıca en çok ihracat gerçekleştiren Hatay'da kurulu ilk üç firmaya plaket verilecek.

İhracat rakamlarının açıklanacağı basın toplantısının ardından, AKİB Başkanlar Kurulu Başkanı Bülent Aymen, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Referans Gazetesi yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin, Dünya Gazetesi yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar ve Cumhuriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Hasan Eriş'in katılımcı olarak yer alacağı "Küresel Krize Bölgesel Tavır - Akdeniz Bölgesi İnisiyatifinin Oluşturulması" konulu panel düzenlenecek.