TMSF: Satış yetkisi Canikli'de

El konulan 600 şirketin satışının durdurulduğu haberlerini yalanlayan TMSF, satış yetkisinin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'de olduğunu belirterek, "TMSF'nin yetkisi olmayan bir konuda işlem yapması mümkün değildir" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF),  el konulmuş olan "600 şirketin satışının durdurulduğu" haberlerini yalanladı. 

Bugün medyada TMSF'nin, FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle el konulan yaklaşık 600 şirketin satışını durdurduğu haberleri yer aldı. İddialarla ilgili AA'ya konuşan TMSF'den bir yetkili ise basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

TMSF yetkilisi açıklamasında, "KHK'ya göre zaten satış yetkisi Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'de. TMSF'nin yetkisi olmayan bir konuda işlem yapması mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında Boydak, Koza İpek, Naksan, Dumankaya, Alfemo, Yavaşçalar ve Kadıoğlu Grubu'na bağlı şirketlerin de bulunduğu Türkiye'nin dört bir yanında 800'ü aşkın şirkette, TMSF kayyum olarak görev yapıyor.

TMSF'ye devredilen şirketler 'basiretli tüccar' gibi yönetilecekTMSF'ye devredilen şirketler 'basiretli tüccar' gibi yönetilecek

 

Bu konularda ilginizi çekebilir