TOBB-ETÜ'den şehit çocuklarına burs

Hisarcıklıoğlu, her puan türünden kayıt yaptıran 3'er şehit çocuğundan üniversite eğitimlerinde öğretim ücreti alınmayacağını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TOBB-ETÜ geçen yıl başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında her puan türünden üniversitenin paralı bölümlerine kayıt yaptıran şehit çocuklarının üçünden eğitimleri boyunca para almayacak. Bu uygulamadan yararlanmak isteyen şehit çocuklarının durumlarını belgelemeleri gerekecek. 

TOBB Başkanı ve TOBB-ETÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, TOBB-ETÜ'nün ücretli kontenjanlarına kayıt yaptıran şehir çocukları arasında kayıt yaptırdıkları puan türü itibariyle en yüksek ÖSS puanına sahip olanlara üniversite eğitim-öğretim ücretinden muafiyet sağlanmasının mütevelli heyeti için önemli bir sosyal sorumluluk olarak algınlandığını kaydetti. 

Şehit çocuklarına yapılan bu eğitim desteğinin TOBB-ETÜ'nün diğer üniversitelere örnek olacak uygulamalarından birini daha oluşturduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Şehit çocuklarının en iyi şekilde eğitimi için TOBB-ETÜ olarak üstümüze düşeni ve elimizden geleni yapacağız" dedi.  Öğrencilerinin önemli bir kısmına burs vermesiyle öne çıkan TOBB-ETÜ'de 4 fakülte bünyesinde 11 bölüm yer alıyor. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında toplam 550 öğrencinin alınacağı TOBB-ETÜ'de bu öğrencilerin 156'sı burslu, 394'ü ücretli kontenjandan kayıt yaptıracak.