TOKİ'nin mimari tasarım yarışması sonuçlandı

Ödüle layık görülen 8 eşdeğer eser ile satınalmaya değer 8 eser olmak üzere 16 tasarım belirlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İstanbul-Kayabaşı toplu konut bölgesi için ulusal düzeyde düzenlediği mimari tasarım yarışmasında ödüle değer görülen ve satın alınacak projeler belirlendi.

TOKİ'den verilen bilgiye göre, şubat ayında duyurusu yapılan yarıma için 176 adet şartname alırken, 12 Mayıs olarak belirlenen son başvuru süresi içinde 90 "öneri tasarım" İdare'ye iletildi.

Yarışma jürisinin yaptığı değerlendirme sonucunda, ödüle layık görülen 8 eşdeğer eser ile satınalmaya değer 8 eser olmak üzere 16 tasarım belirlendi. Yarışmada belirlenen 8 eşdeğer eserin her birine 40 biner TL ödül verilecek. Belirlenen 8 eser de 10 biner lira karşılığında alınacak. Bedeli ödenen projeler TOKİ'ye ait olacak ve TOKİ bu tasarıları, gerek Kayabaşı'nda gerekse diğer projelerde uygulayacak.

Yarışma jürisinin "önerilen projelerin genel niteliğinden ve birçoğunun detayda düşünülmüş olmasından çok etkilendiği" belirtildi.

Yarışmacı mimarların öneri tasarımları, 15-21 Haziran günleri arasında Milli Kütüphane'de sergilenecek. Yarışmanın Kolokyumu ise yine Milli Kütüphane'de 18 Haziran'da gerçekleştirilecek.