Torunoğulları: Türkiye, Avrupa Birliği'ne girdi!

Avrupa’da yaşayan 140 bini aşan Türk girişimcinin 650 bin kişiye istihdam sağladığını belirten DEİK Avrupa Bölge Komitesi Başkanı Torunoğulları, "Türkiye’nin rahatlıkla AB’ye girdiğini söyleyebiliriz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Avrupa Bölge Komitesi Başkanı Turgut Torunoğulları, Avrupa’da yaşayan 140 bini aşan Türk girişimcilerin 650 bin kişiye istihdam sağladığını söyleyerek, bu rakamın Türk girişimcilerin Avrupa’da geldikleri noktayı çok güzel özetlediğini ifade etti. 

Türk girişimcilerin sadece Hollanda’da 65 bin kişiye iş imkânı sağladığını, Türk girişimcilerin Avrupa’da 68 milyar Euro’luk ciroya ulaştığını belirten Torunoğulları, 5 milyon Türk nüfusun yaşadığı Avrupa’ya bakıldığında, Türkiye’nin rahatlıkla Avrupa Birliği (AB)’ne girdiğinin söylenebileceğini kaydetti.

“Hiçbir zaman ölçek küçültmüyoruz"

DEİK Genel Kurulu'nda konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun DEİK'in Türkiye'yi dünyaya açtığını ifade ederek, işadamlarından ölçek küçültmemesini, hiçbir alandan geri çekilmemesini istediğini hatırlatan Turgut Torunoğulları, “Avrupa’daki Türkler olarak Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na yürekten katılıyoruz. Özellikle Hollanda’daki Türk girişimciler olarak hiçbir zaman ölçeğimizi küçültmüyor, devamlı yeni yatırımlar peşinde koşuyoruz. Kendi şirketim olan Edelstaal Group’tan örnek verecek olursam, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinin yanı sıra Türkiye’de de turizm ve inşaat yatırımlarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Küçük düşünmüyor, ölçeğimizi küçültmeden devamlı geleceğe yatırım yapıyoruz. DEİK Başkanımız Sayın Ömer Cihad Vardan’ın dediği gibi DEİK olarak en ön safta yer almaya devam edeceğiz” dedi.  

“Artık yönetilen değil, yöneten konumundayız”

Türkiye’nin devamlı büyüdüğünü ve Türk ekonomisinin sürekli ivme kazandığını kaydeden Torunoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa da hızlı bir değişim gösteriyor. Avrupa’daki yüksek eğitim almış gençlerimizin artık yönetilen değil yöneten pozisyonda olduklarını burada söylemem gerekiyor.  Türk toplumu olarak Avrupa’da oldukça etkili konuma ulaştık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  Avrupa konusunda görüşlerine ve haklılığına katılmamak mümkün değil.”

“Sorunları çözmek için çalışıyoruz"

Türk vatandaşlarının Avrupa’da artık yönetilen sınıfından yöneten konumuna yükseldiğine işaret eden Torunoğulları, “Avrupa’daki Türkler’in sorunlarının çözümüne yönelik olarak somut çalışmalarımız var. Vize sorunu, vatandaşlık ve oy hakkı, eğitim denkliği, Türk gençlerinin daha iyi fırsatlara sahip olmaları, gençlerin staj sorununun çözümüne yönelik çalışmalarımız mevcut” diye konuştu.