TSE 60 yaşında

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) 60. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada TSE Başkanı Şentürk, "TSE dünya markası olma yolunda kararlı adımlarla yürümektedir" ifadeleri yer aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, TSE'nin, hem standardizasyon hem de uygunluk değerlendirme alanında dünya markası olma yolunda kararlı adımlarla ilerlediğini belirtti. 

Şentürk, TSE'nin 60. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da TOBB bünyesinde küçük bir birim olarak kurulan TSE'nin bugün, 1500 personeli ve 3 bine yaklaşan dış denetçisi, yurt çapında yaygın teşkilatı, 5 ülkede temsilciliği, 26 ülkede 37 çözüm ortaklığı ofisi, 19 deney ve 3 kalibrasyon laboratuarı ile Türk sanayicisine hizmet verdiğini ifade etti. 

TSE'nin hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması, sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası pazarlarda da aranan, tercih ve itibar edilen bir marka değerine kavuşması amacıyla önemli adımlar atıldığını kaydeden Şentürk, kurumun nihai hedefinin, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu standardizasyon, sertifikasyon ve test hizmetleri ile gözetim hizmetlerini, en uygun maliyetlerle sunabilmek olduğunu belirtti. 

TSE'nin, bugün standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanında dünya markası olma yolunda kararlı adımlarla yürüdüğünü bildiren Şentürk, şunları kaydetti: 

"Çalışmalarını Türk sanayisinin ihtiyaçları doğrultusunda planlamayı, verdiği hizmetlerin her aşamasında paydaşlarıyla işbirliği içinde hareket etmeyi kendisine ilke edinen Enstitü, Türkiye'nin dünya ekonomisindeki etkinliğini ve gücünü artırmak, Türk sanayicisinin uluslararası arenada sözü geçen, güçlü, piyasayı yönlendiren bir konuma gelmesi için çalışmaya dün olduğu gibi bugün de devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle, TSE'nin kuruluşunda ve gelişiminde emeği geçenleri saygı ve minnetle anıyor, 60. kuruluş yıldönümünün ülkemiz ve Enstitümüz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." 

Bu konularda ilginizi çekebilir