Turizmciler 6 gün tatilden memnun

Güney Ege'de turizmciler Kurban Bayramı tatilinin 6 gün olmasının turizme katkı sağlayacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
MUĞLA  - Güney Ege'de turizmciler, Kurban Bayramı tatilinin 6 gün olmasının turizme katkı sağlayacağını bildirdi.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel,yaptığı açıklamada, kış mevsimine girilmeden gelen 6 günlük Kurban Bayramı tatilinin turizme katkı sağlayacağını söyledi.
Bu sürenin tatilciler için yeterli olduğunu belirten Gökbel, "Vatandaşlarımız 6 günlük sürede gelip rahatlıkla tatillerini yapabilir ve acele etmeden dönebilirler. Uzun yoldan gelenler dönüş telaşı yaşamazlar" dedi.
Gökbel, Kurban Bayramı'nın özü gereği, bazı kişilerin tatillerinin bir iki gününü evde geçireceğini, ancak buna rağmen süre olarak tatil yapma fırsatı bulabileceklerini kaydetti.
Kurban Bayramı tatili dolayısıyla turizm açısından Bodrum'da bir hareketlilik beklendiğine işaret eden Gökbel, "Çalışanlar için Kurban Bayramı bu yılın son tatil fırsatı. Bu nedenle gözde turizm merkezlerinden Bodrum'da da hareketlilik bekliyoruz. Seyahat acenteleri olarak hazırlıklarımızı yaptık. Gelen talepleri değerlendireceğiz" diye konuştu.
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala ise acentelerin ekim ayı sonuna kadar Bodrum'a yabancı turist getirdiklerini, bu nedenle otellerin halen açık olduğunu kaydetti.
Bazı otellerin Kurban Bayramı tatili boyunca gelen talebe göre indirim yapabileceğini anlatan Kavala, tatilcilerin Bodrum'da hem iklim hem de doğal güzellikler anlamında güzel bir tatil geçirebileceğini belirtti.
 
Marmaris ve Fethiye
 
TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da Kurban Bayramı tatilinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleşmesiyle 6 gün olarak açıklandığını hatırlattı.
Bugünlerde turizm sezonunun son günlerinin yaşandığını ve bu tatilin hem şehir hem acenteler hem de otelciler açısından olumlu geçeceğini anlatan Özbozdoğan "Turizm sezonunun sonu olduğu için turistler kentten ayrılmaya başladı. Ancak otellerimiz hala açık. Küçük apart şeklindeki otellerin büyük bölümü ise 15 Ekim'den sonra kapanıyor. Tatilin turizm sezonunun son haftasına denk gelmesi hem bizim hem de otelciler için çok iyi oldu" diye konuştu.
Kurban Bayramı tatilini 10 gün olarak beklediklerini, ancak 6 gün olmasının da turizme katkı sağlayacağını ifade eden Özbozdoğan, "Eğer tatil 10 gün olsaydı paket turlar düzenleyebilirdik. Ama buna da şükür. Tatil nedeniyle Marmaris ve çevresinde turizm anlamında bir hareketlilik yaşanmasını bekliyoruz" dedi.
Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden Fethiye'de de turizm sezonunun devam ettiği ve otellerin açık olduğu öğrenildi.
Bu arada sonbahar mevsimi turizm merkezleri de güzel yüzünü göstermeye başladı. Farklı renk tonlarındaki çiçekler ve gün batımı, izlenmeye değer görüntüler oluşturuyor.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir