Türk hazır giyim ihracatı yüzde 17,5 düştü

Hazır giyimciler, hükümetin ihracatçıya verdiği desteği yetersiz buluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ - Türkiye Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Ortak Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türkiye'nin hazır giyim ihracatının yüzde 17,5 oranında düştüğünü belirterek, hükümetin ihracatçıya verdiği desteğin, ihracatın yüzde 0,29'u kadar olduğunu, bunun yüzde 1'e getirilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Tanrıverdi, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ev sahipliğinde, Türkiye Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Ortak Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde, Collossae Otel'de düzenlenen basın toplantısında, hazır giyim ihracatındaki düşüşün, dolar-euro paritesinin eksi etki yaratmasından kaynaklandığını bildirdi.

Dolar-euro paritesinin 1,50'den 1,25'e gerilediğini ifade eden Tanrıverdi, "Rusya'daki olaylar nedeniyle, Rusya'ya ihracatın azalması ve kriz yüzünden bazı ürünlerdeki sipariş azalmaları da bunda etkili. Krizin yaşandığı bu dönemde 2-3 ay düşüş sürecek" dedi.

Krizden sonra en hızlı gelişecek sektörün hazır giyim sektörü olduğunu belirten Tanrıverdi, yaşanan resesyon nedeniyle önümüzdeki dönemde tüketici alışkanlıklarının değişeceğini söyledi.

Avrupa'daki firmaların stok yapmayıp, haftalık, 2 haftalık, aylık siparişler vereceğini vurgulayan Tanrıverdi, Avrupa'nın kendisine daha yakın yerlerle ticarete yöneleceğini ve böylece siparişlerin Türkiye'ye kayacağını belirtti.