Türk su ürünleri Brüksel'de tanıtılacak

Avrupa Deniz Ürünleri Fuarı'nda Türk su ürünleri Avrupalı ithalatçılara özel sunumlarla ikram edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


 

İZMİR - Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun, Belçika'nın Başkenti Brüksel'de düzenlenen ve dünyanın en büyük su ürünleri fuarı niteliğindeki Avrupa Deniz Ürünleri Fuarı (ESE) katılacağı bildirildi.

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, yaptığı yazılı açıklamada, Türk su ürünleri sektörünün, 2000 yılı sonrasında ciddi bir değişim ve gelişim gösterdiğini belirtti.
Türkiye'nin sektörde, Yunanistan'daki ekonomik kriz sonrasında AB'de en büyük ikinci tedarikçi konumuna yükseldiğini ve altın çağını yaşadığını ifade eden Kızıltan, sektörün AB pazarındaki konumunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini ve oluşturulan Su Ürünleri Tanıtım Grubu ile 24-26 Nisan'da Belçika'da düzenlenecek dünyanın en büyük su ürünleri fuarı niteliğindeki Avrupa Deniz Ürünleri Fuarı'na (ESE) katılacaklarını kaydetti.
Sektör temsilcilerinin, fuarda AB müşterilerle bir araya gelip yeni bağlantılar yapmaya hazırlandıklarını ifade eden Kızıltan, "Sektör olarak 2012 yılının ilk çeyreğinde yüzde 14'lük ihracat artışıyla 125 milyon 502 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2012 yılı sonunda 500 milyon doları aşmayı hedefliyoruz" dedi.

"5 bin kişiye Türk balığı"

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel de fuarda Türk su ürünlerini Avrupalı ithalatçılara özel sunumlarla ikram edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Su Ürünleri Tanıtım Grubu olarak 2012 yılının ilk çeyreğinde 6 ülkedeki fuarlara katılarak Türk su ürünlerinin tanıtımını yaptık. Bu yıl 20. kez düzenlenen ve alanında dünyanın en büyüğü olan fuara, Su Ürünleri Tanıtım Grubu olarak ikinci kez katılıyoruz. 5 binden fazla kişiye Türk levreği, çipurası ve alabalığı sunmak üzere hazırlık yapıyoruz. Türk su ürünlerini pişirip konuklara ikram ederek hem göze hem de mideye hitap edeceğiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir