'Türkiye sadece birkaç firma eliyle büyüyemez'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Türkiye'nin bir kaç şehir ya da bir kaç firmanın eliyle büyüyemeyeceğini söyleyerek 81 ildeki KOBİ'lerin Türkiye'yi büyüteceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bayburt Organize Sanayi Bölgesinde (OSB), "Bayburt Doğal Taş AB Projesi" kapsamında kurulan Bayburt Doğal Taş Üretim ve Pazarlama Destek Merkezinin açılış törenine katıldı.

Bölgede KOBİ düzeyinde üretim yapan doğal taş firmalarına hizmet verecek Merkezin, mevcut potansiyeli çok daha güçlü şekilde hayata geçirmek için kurulduğunu ifade eden Özlü, "Bu Merkezde yürütülecek faaliyetlerle işletmelerimizin daha yüksek katma değerli üretim yapmalarının önünü açacağız. Her şehrin kendisine mahsus özellikleri, güçlü yönleri, avantajları bulunur. Proje üretirken şehirlerin bu farklı ve güçlü yönlerini iyi değerlendirmek büyük önem taşır. Biz de bu anlayışla projeler üretiyoruz. Bu projeleri çok yakından takip ediyor ve başarıyla yürütüyoruz." diye konuştu.

Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında birçok ilde buna benzer çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Özlü, "Bu programın ilk döneminde 44 projeye 500 milyon euro fon sağlandı. Bu projelerle iki risk sermayesi fonunu hayata geçirdik. Ayrıca Türkiye'nin ilk lisanslı fındık deposunu, bir lojistik merkezi, 4 teknoparkı, 10 iş geliştirme merkezini ve bu merkeze benzeyen 9 ortak kullanım atölyesini kurduk ve işletiyoruz. Bu programın yeni döneminde ise 405 milyon euro fonla bu sefer 81 ilimizin tamamında yeni projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz." dedi.

"Türkiye'yi KOBİ'ler büyütecek"

Bakan Özlü "Türkiye 2016'nın son çeyreğinde yüzde 3,5, yılın tamamında ise yüzde 2,9 büyüdü. Türkiye ekonomisi piyasa beklentilerini yine aştı, yine birçok insanı şaşırttı." diyerek şunları kaydetti:

"Türkiye sadece birkaç büyük şehir eliyle, birkaç büyük firma eliyle büyüyemez. Türkiye'yi 81 ilimizdeki KOBİ'ler büyütecek. Bu merkez gibi projeleri hayata geçirmemiz bu yüzden önem taşıyor. Bu coğrafyadaki doğal taşlara daha fazla katma değer katmamız lazım. Bu proje işte bunu sağlayacak. Bütün şehirlerimizde benzer adımlar atıldıkça Türkiye çok daha yüksek büyüme rakamlarına ulaşacak."