Türkmenistan'ın 5 şehrinde hastane yapacak

Çalık Holding bünyesindeki GAP İnşaat, başkent Aşkabat'ta ilkyardım ve acil sağlık hizmetle merkezlerinin inşaatının ihalesini kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

AŞKABAT - Türk inşaat şirketlerinin en çok iş aldıkları ülkelerden Türkmenistan'da Türk müteahhitlik şirketleri yeni ihaleler kazandı.
 
Bu ülkede inşaat sektöründe uzun yıllar  faaliyet gösteren  Çalık Holding bünyesindeki GAP İnşaat, başkent Aşkabat'ta ilkyardım ve acil sağlık hizmetle merkezlerinin inşaatının ihalesini kazandı. GAP İnşaat, başkent Aşkabat'ta ve diğer 4 vilayette ilk yardım merkezileri inşa edecek.
 
Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ülkede sağlık hizmetlerini geliştirmek amacıyla yeni kararnameler imzaladı. Türkmen lider, imzaladığı kararlar ile Türk şirketlerine yeni işler verdi. Çalık Holding, Aşkabat'ta 200 yataklı, Balkan, Mari, Lebap ve Daşoğuz vilayetlerinde 30 yataklı ilkyardım merkezleri inşa edecek. Aşkabat'taki ilkyardım merkezi 230 ambulans kapasiteli, diğer merkezlerde ise 30'ar ambulans bulundurulacak.
 
Bu arada, başka bir Türk şirketi Aşkabat'ta kardiyoloji hastanesinin inşaat ihalesini kazandı. 350 yataklı hastane, modern tıbbi cihazlar ile 
donatılacak.
 
Doğu Akdeniz İnşaat şirketi ise 11 milyon dolara Türkmenistan Başsavcılığına 5 katlı 40 daireli 2 bina inşa edecek.Türkmenistan'da iş yapan Türk müteahhitlik şirketleri 2012 yılının ilk 3 ayında 640 milyon dolarlık proje üstlendiler. Geçen sene Türk şirketleri Türkmenistan toplam 63 projenin yapımını üstlenirken, projelerin bedeli 3 milyar 270 milyon doları bulmuştu. Yaşanan küresel krize rağmen, ülkedeki imar çalışmalarını devam ettiren Türk şirketleri, 2010 yılında da 4,5 milyar dolarlık iş almıştı. Türk inşaat şirketlerinin, 1991 yılından beri aldıkları işin toplam  hacmi ise 25 milyar doları aştı.
Bu konularda ilginizi çekebilir