Üçlü Danışma Kurulu, 'yol haritası' için toplanıyor

'Özel istihdam büroları', 'Alt işverenlik' ve 'Sendikal haklar' incelenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Üçlü Danışma Kurulu, "Özel istihdam büroları", "Alt işverenlik" ve "Sendikal haklar" konularını görüşmek üzere toplanacak.

Edinilen bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer başkanlığında Bakanlıkta yarın saat 14.00'de gerçekleştirilecek toplantıya TİSK, Türk-İş, Hak-İş ve DİSK yöneticileri katılacak.

Bakanlıktan Konfederasyonlara gönderilen davet yazısında, toplantının gündeminin' "Özel istihdam bürolarının mesleki faaliyet olarak geçici iş ilişkisinin kurulabilmesi hususunun değerlendirilmesi" ve "Alt işverenlik yönetmeliğinin değerlendirilmesi"nden oluştuğu ifade edildi.

Yazıda, DİSK ve Hak-İş'in Bakanlıktan 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ile 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanununda yapılması düşünülen değişiklik çalışmalarının ILO Çalışma Konferansı kararları çerçevesinde değerlendirilmesi ve yol haritasının belirlenmesi için gündeme dahil etmesini istediği belirtildi.

Bakanlığın davet yazısında söz konusu önerilerin uygun görüldüğü ve Üçlü Danışma Kurulu'nun gündemine "2821 ve 2822 sayılı Kanunlarda yapılması düşünülen değişiklik çalışmalarının ILO Çalışma Konferansı kararları çerçevesinde değerlendirilmesi ve yol haritasının belirlenmesinin" eklendiği bildirildi.