Üçlü Danışma Kurulu sona erdi

Bakan Dinçer başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilen Üçlü Danışma Kurulu toplantısı sona erdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, sendikal hakları düzenleyen kanunlarda yapılması planlanan değişiklik çalışmalarına ilişkin kararı Ekim ayında vereceklerini açıkladı.

Bakan Dinçer başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilen Üçlü Danışma Kurulu toplantısı sona erdi.

Dinçer, toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ile ilgili görüşmeler, değerlendirmeler yaptıklarını söyledi.

Konuyla ilgili İLO ve AB standartlarına uygun olarak Türkiye'deki sendikacılık hareketi ve Sendikalar Kanunu'yla ilgili temel ilkelerin ne olması gerektiği sorusuna birlikte yanıt aradıklarını ifade eden Dinçer, bir sonraki toplantıda 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu'yla ilgili temel ilkeleri belirleme konusunda karara vardıklarını bildirdi.

Bakan Dinçer, basın mensuplarının soruları üzerine, şu an için bir karar vermediklerini, tartışma ve kararları Ekim ayında yapacakları toplantıda netleştireceklerini dile getirdi.

Arayışlarının Meclis'te bu konuyla ilgili bekleyen tekliften daha ileri düzeyde bir sendikacılık oluşturmaya yönelik olduğunu vurgulayan Dinçer, "Ülkemizde özgürlüklerin genişlediği, son derece demokratik bir sendikacılığın olmasını arzu eden bir yaklaşımla tartışmalar sürdürülüyor. Şayet bu alanda uzlaşarak bir mutabakata varamayacaksak Meclis'teki kanunu hep birlikte desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Yürütülen çalışmaların yasalaşma tarihi konusundaki kararı Meclis'in vereceğini belirten Dinçer, Üçlü Danışma Kurulu'nun gelecek toplantısının 21 Ekim Çarşamba günü yapılacağını kaydetti.