Üreticiler "beyaz altın" fiyatından şikayetçi

Pamuk fiyatlarının hızla düşmesinden şikayet eden Aydın Ziraat Odası Başkanı Posacı, "Türkiye ve dünya için stratejik bir ürün olan pamuğun geleceği çok iyi durumda değil" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN - Aydın'da incirden sonra çiftçilerin en çok tercihi ettiği ikinci ürün olan pamuk fiyatının, bu yıl istenilen düzeyde olmaması nedeniyle üreticilerin zor durumda olduğu bildirildi.

Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, pamuk hasadı sezonuna sancılı girildiğini söyledi. Girdi maliyetlerinin yüksekliğini, pamuk fiyatlarının düşüklüğü, primin yetersizliğini her fırsatta dile getirdiklerini belirten Posacı, pamuk üreticilerinin ancak borcu kadar pamuğu satmasını önerdi.

Bir yıl boyunca alın teriyle üretim yapabilmek için çalışan çiftçilerin hasat dönemi geldiğinde kötü bir sürprizle karşılaştığını anlatan Posacı, "Pamuk fiyatları hızla düştü. Fiyat düşüklüğü sadece çiftçiye değil, maalesef tüm Aydın halkına yansıyor. Türkiye ve dünya için stratejik bir ürün olan pamuğun geleceği çok iyi durumda değil" dedi.

Posacı, Aydın'da pamuk üretiminin Türkiye’de Güneydoğu Anadolu’dan sonra ikinci sırada olduğuna dikkati çekerek, “Aydın’da yaklaşık 51 bin hektarda pamuk üretimi yapılmaktadır. Bunun yaklaşık 36 bin hektarı Söke Ovası’nda yapılıyor” dedi.

İncirliova’nın Hacıaliobası’nda pamuk üreticiliği yapan çiftçilerden Metin Tufan, "beyaz altın" diye bilinen pamuğun kendileri için artık bu sıfatını kaybettiğini söyledi. 

Hacıaliobası Mahalle Muhtarı Ali Kaykı da pamuk üreticisinin geleceğinden kaygılı olduğunu belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir