Fed'in efsane başkanından vergi reformu uyarısı

Fed'in efsane başkanı Alan Greenspan, vergi reformu planını eleştirerek, "Ekonomik olarak şu anda keskin vergi indirimleri bir hata olur" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Merkez Bankası Fed'in eski başkanı Alan Greenspan, Senato ve Temsilciler Meclisi'nde görüşülen vergi reformu planının, ekonomik açıdan hata olabileceğini söyledi.

Bloomberg'in haberine göre, 1987'den 2006'ya kadar 19 yıl boyunca Fed'in başkanı olarak görev yapan Greenspan, Fox Business Network ile mülakatında, "Endişelenilmesi gereken nokta, federal borcun çok hızlı bir şekilde yükselmesi ve bu tasarıda bunu durduracak hiçbir şey yok" dedi.

Greenspan, vergi reformu planı için "Ekonomik olarak şu anda keskin vergi indirimleri bir hata olur" diye konuştu.

Kurumsal vergilerin yüzde 35'ten yüzde 20'ye indirilmesi fikrini desteklediğini kaydeden 91 yaşındaki eski Fed Başkanı, "Ancak bu, ekonominin büyümesi için önemi bir faktör olarak görülemez. Bu plan, bizi dünyada rekabet açısından sadece normal bir seviyeye taşır" ifadelerini kullandı.

Greenspan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed başkanlığına aday gösterdiği Jerome Powell döneminde, Fed'de büyük bir değişiklik beklenmemesi gerektiğini de ifade etti. Greenspan, Powell'ın görevi mükemmel bir şekilde yürüteceğine inandığını söyledi.

ABD'de vergi reformu muamması sürüyorABD'de vergi reformu muamması sürüyor