”Vergi indiriminde hafta sonuna kadar karara varacağız”

Maliye Bakanı Şimşek, ÖTV ve KDV indiriminde sürenin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin açıklamada bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ÖTV ve KDV indiriminin devam edip etmeyeceği konusunda muhtemelen hafta sonuna kadar bir karara varacaklarını bildirdi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Avrupa Devlet Piyangoları ve Loto Birliği 5. Kongresi'ne katılan Mehmet Şimşek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şimşek, ÖTV ve KDV indiriminde sürenin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin bir soruya, "Ekonomik Koordinasyon Kurulu olarak bu konuyu çalışıyoruz. Muhtemelen bu hafta sonuna kadar hangisinin devam edip etmeyeceği konusunda bir karara varacağız. Ama bu aşamada verilmiş bir karar yok" karşılığını verdi.

"Krizden fazla etkilenmeyen sayılı sektörlerden biri"

Mehmet Şimşek, piyango sektörün krizden fazla etkilenmeyen sayılı sektörlerden biri olduğunu söyledi.Bakan Şimşek, şöyle devam etti:

"Çok önemli çalışma yaptığınıza inanıyorum. Topluma önemli katkıda bulunuyorsunuz. Daha çok sanat, spor, eğitim ve yardım kuruluşlarına katkıda bulunduğunuzu görüyorum. Bütün bunlar bize Piyangolar Birliğinin önemli çalışmalar yaptığını gösteriyor. Biz de sizin tanıtımınıza katkıda bulunmalıyız ve sizi desteklemeliyiz. Kamunun sizi olumlu algılamasına olanak sağlamalıyız diye düşünüyorum."

Türk Milli Piyango İdaresi'nde bir özelleştirme programı olduğuna ve bir değişim süreci yaşadığına işaret eden Şimşek, insanların Milli Piyango İdaresi'nin gelirlerinin nereye harcandığını bilmek istediğini kaydetti.

Araştırmaların, piyango bileti alan insanların dar gelirli insanlar olduğunu gösterdiğini ifade eden Şimşek, biraz daha tanıtım, reklam yapılması ve paraların nereye harcandığının bilinmesi gerektiğini belirtti.

Şimşek, "Halka bilgi vermeniz gerekir. Yaptığınız çalışmalarda desteklediğiniz eğitim kurumları, yardım kuruluşları var. Bunu halka daha iyi anlatmanız gerekiyor" diye konuştu.

Tüm dünyanın ekonomik ve finansal bir kriz ortamında olduğunu anlatan Şimşek, "Türkiye'de finans sektörü kaya gibi sağlam diyebiliriz ama gerçek ekonomide bir sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü son dönemde Türkiye ekonomisi dünya ekonomisi ile entegre artık bugün" dedi.

Mehmet Şimşek, ihracatın 6 yılda 6 kat arttığını dile getirerek, "Dünya ile bütünleştiğinizde dünyadaki talep düzeyi kendi ülkenizdeki üretim ve ekonominin geri kalanını etkiyecektir. Olumsuzluk ve kötümserlik bulaşıcıdır. Ekonomi biraz daha sıkıntıya girdiğinde insanlar risk almaktan kaçınırlar" şeklinde konuştu.