Whirlpool'un yeni aşçılık okulu açıldı

Mutfak Sanatları Akademisi, profesyonel aşçılık, pasta-ekmekçilik ve yiyecek içecek işletmeciliği eğiitmleri verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, uluslararası mesleki yeterlilik sertifikası veren dünyaca ünlü City & Guilds'e Türkiye'den akredite "ilk" ve "tek" profesyonel aşçılık okulu Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi'nin (MSA) yeni binasını Maslak'ta açıldı.

MSA kurucusu Mehmet K. Aksel, açılışta yaptığı konuşmada, 24 kişilik bir sınıfla başlayan maceranın bugün günlük kapasitesi 500 kişiye ulaşan bir başarı hikayesine dönüşmesinin kendilerini çok gururlandırdığını ifade ederek, öğrencilerini 8 ay kadar kısa bir sürede meslek sahibi olmuş, Türkiye'nin en iyi 5 yıldızlı otel ve restoranlarında çalışabilen, hatta yurt dışına giden birer şef adayı olarak mezun ettiklerini söyledi.

Son teknolojiyle donatılan Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), yeni binasını 2 milyon euronun üzerinde yatırımla kurdu.

Geçen yıl City & Guilds akreditasyonundaki Avrupa'nın en iyi 2 aşçılık okulundan biri olarak gösterilmelerinin ardından bu bina ile sadece Avrupa'da değil, dünyada farklı bir noktaya geleceklerini kaydeden Aksel, öğrencileri arasında doktor, mühendis, mimar, gece bekçisi, kuaför ve güvenlik görevlisinin de bulunduğunu anlattı.

Mehmet Aksel, MSA mezunlarının maaşlarına ilişkin bir soru üzerine, "Bizden mezun olanlar 1000-1500 lira arasında bir maaşla işe giriyorlar. Bugün 4 bin-4 bin 500 lira alan mezunlarımız olduğunu biliyorum. Bu kişiler mesleklerinde ilerlediklerinde 5 yıldızlı otellerde en iyi maaşı alanlar arasında yer alıyor" şeklinde konuştu.

Aksel, aşçılık eğitiminin bedelinin 11 bin lira, pasta-ekmekçilik eğitiminin ise 9 bin 500 lira olduğunu bildirdi.

MSA'da, Türkiye'nin "ilk" ve "tek" Yiyecek–İçecek Konusunda Uzmanlık ve Nadir Eserler Kütüphanesi ile Türkiye'nin yiyecek-içecek tarihi konusunda özel bir koleksiyona sahip olan müze de bulunuyor. Okulun kütüphanesinde 400'ü nadir eser olmak üzere 2 bin 500 kitap yer alırken, müze 700'ü aşkın eser ile Osmanlı'da 1800'lerden Cumhuriyet dönemine uzanan sektörel yaşayış ve gelişime tanıklık eden bir arşive ev sahipliği yapıyor.

MSA binasında yer alan high tech özellikler; akıllı elektrik tüketim ve tasarruf sistemi, atık su tesisatlarına bağlı cihazlarda Avrupa 2011 normlarında bakteri sifonları, atık su sistemlerinde yağ ve nişasta tutucu paslanmaz çelik kapanları, okul genelinde ve davlumbazlarda otomatik yangın algılama, uyarı ve söndürme sistemleri, homojen hava dağılımlı, kumaş kanallı havalandırma sistemleri olarak sıralanıyor.