Yağmur meyve bahçelerini vurdu

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İpek: "Merkez ve Eğirdir ilçesinde yürütülen hasar tespit çalışmalarında 5 bin 830 dekar elma, üzüm ve sebze bahçesinin zarar gördüğü, bin 305 çiftçinin de yağışlardan etkilendiği belirlendi"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




ISPARTA - Isparta'da önceki gün meydana gelen sağanak ve dolu nedeniyle elma bahçeleri ve üzüm bağlarının zarar gördüğü bildirildi.

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sıddık İpek, kentte etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle zarar meydana gelen bölgelerde hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Yağışların özellikle Kayı ve Yakaören köyleri ile Eğirdir ilçesinin bazı köylerinde meyve bahçelerine zarar verdiğini belirten İpek, "Isparta'da sağanak ve dolunun ardından ekiplerimiz tarafından merkez ve Eğirdir ilçesinde yürütülen hasar tespit çalışmalarında 5 bin 830 dekar elma, üzüm ve sebze bahçesinin zarar gördüğü, bin 305 çiftçinin de yağışlardan etkilendiği belirlendi" dedi.
Merkeze bağlı Kayı köyünde 500 dekar üzüm bağı, 50 dekar elma bahçesi ve 10 dekar sebze bahçesinin zarar gördüğünü ifade eden İpek, ayrıca 9 küçükbaş hayvanın telef olduğunu, 25 çuval yem ve 725 balya samanın zarar gördüğünü kaydetti. İpek, Kayı köyünde 170 çiftçinin yağışlardan etkilendiğini dile getirdi.

Yakaören köyünde ise 160 dekar meyve bahçesi, 110 dekar sebze bahçesi ve 500 dekar üzüm bağının zarar gördüğünü belirten İpek, bu köyde de yağışlardan 405 çiftçinin etkilendiğini anlattı.

Sıddık İpek, Eğirdir ilçesine bağlı Gökçehüyük beldesi ve Sorguncak köyünde de 4 bin 500 dekar elma bahçesinin zarar gördüğünü, bu bölgelerde 730 çiftçinin yağışlardan etkilendiğini bildirdi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir