”Yenilikçi teknolojiler, maliyeti azaltıyor”

Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Deliorman, "İşte Yeni Verimlilik" toplantısında, yenilikçi teknolojiye değindi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Işık Aydın Deliorman, geliştirdikleri yenilikçi teknolojilerin kurumların maliyetlerini azaltırken, çalışanların iş verimliliğini ve kurumun genel tasarruf eğilimini artırdığını söyledi.

Kurumlara maliyet avantajı sağlayan yenilikçi yazılımları ve yeni sürümlerini tanıtmak için Anadolu turuna çıkan Microsoft, toplantılarına İsTcell sponsorluğunda devam ediyor.

Gaziantep Tuğcan Otel'de gerçekleştirilen "İşte Yeni Verimlilik" toplantısında, Windows 7, Windows Server 2008 R2 ve Microsoft Exchange Server 2010'un sunduğu avantajların yanı sıra ekonominin zorlu döneminde Microsoft'un gerçekleştirmiş olduğu başarı öyküleri de konuklarla paylaşıldı.

Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Işık Aydın Deliorman, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Araştırma ve geliştirmeye yılda 9,5 milyar dolar yatırım yapan Microsoft, bu özelliğiyle dünyanın ilk 10 şirketi arasında yer alıyor. Geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojiler, kurumların maliyetlerini azaltırken, çalışanlarımızın iş verimliliğini ve kurumun genel tasarruf eğilimini artırıyor. Microsoft Türkiye olarak 7 bini aşkın iş ortağımızla 'Türkiye Bilişimle Kalkınıyor' vizyonumuz doğrultusunda ekosistemimiz ve çözümlerimizle ekonomiye yüksek katma değer sağlıyoruz. Bu toplantıda duyuracağımız yeni ürünlerimiz, bütün dünyada binlerce işletmenin ve milyonlarca kullanıcının deneyimlerini taşıyor. Windows 7, Windows Server 2008 R2 ve Exchange Server 2010, ayrı ayrı ve tabii ki birçok örnekte olduğu gibi bir arada işletmelerin en zorlu fonksiyonlarını başarıyla yerine getiren gelişmiş teknolojilerdir."

Windows 7 işletim sistemini tercih eden Turkcell'in, bu yatırımıyla destek hizmeti ihtiyacını yüzde 20 oranında azaltırken, kullanıcı verimliliğini ve bilgi güvenliğini de önemli ölçüde artırdığını belirten Deliorman, "Turkcell, Windows 7 sayesinde yılda en az 1.500 istemci kurulumu gerçekleştirerek 1.125 saat, parasal olarak ise yaklaşık 34 bin dolar tasarruf ediyor. Yeni ürünlerimizin yaygınlaşmasıyla sundukları katma değerin zaman içinde daha net bir şekilde anlaşılacağına inanıyorum" dedi.