2012'de yüzde 5 büyürüz

Ekonomi Bakanı Çağlayan 2012'de Türkiye'nin yüzde 5 civarında büyüyeceğini tahmin ediyorum dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2012 yılında Türkiye'nin yüzde 5 civarında büyüyeceğini tahmin ettiğini söyledi. Çağlayan, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, 2012 yılının büyüme açısından 2011 gibi parlak bir yıl olmayacağını, dünya ekonomisinin içinde bulunduğu durumun bunda etkili olacağını belirtti.

Orta Vadeli Programda (OVP) Türkiye'nin bu yılki büyüme hedefinin yüzde 4 olarak belirlendiğini hatırlatan Çağlayan, "Ama ben, başından beri söylüyorum. Bunu ikinci çeyrekte göreceğiz. İhracatımız artmaya devam ediyor. 25 aydır ihracatımız sürekli artıyor. Özellikle mal ihracat rakamları üzerinde çok önemle durulması gereken rakamlar" dedi. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin "Türkiye'nin ihracat odaklı büyümesi halinde not artışının gündeme gelebileceğine" ilişkin değerlendirmesinin anımsatılması üzerine Çağlayan, Türkiye'nin not artışlarını çoktan hak etmesine karşın kredi derecelendirme kuruluşlarından bunun karşılığını göremediğini söyledi.

Söz konusu kuruluşların not vermesinden daha önemli olanın Türkiye'nin içinde bulunduğu fiili durum olduğunu anlatan Çağlayan, "2012'de tahminim yüzde 5 civarında bir büyüme olacaktır" diye konuştu.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir