2015 yılı bütçe maratonu takvimi belli oldu

2015 Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Merkezi Yönetim Kesin hesap Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine 23 Ekim'de Bakan Şimşek'in sunuşuyla başlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşme takvimi belli oldu. 

Buna göre, bütçe görüşmeleri, 23 Ekim Perşembe günü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sunuşuyla başlayacak ve 25 Kasım Salı günü sona erecek. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun ilan ettiği görüşme takvimi şöyle: 

23 Ekim Perşembe: 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in saat 14.00'de bütçe ve kesinhesap kanunu tasarılarını sunuşu. 

3 Kasım Pazartesi: 

Bütçe ve kesinhesap kanunu tasarılarının geneli ile Sayıştay tezkereleri üzerinde görüşmeler. 

4 Kasım Salı: 

- TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay, Kamu Denetçiliği Kurumu, Başbakanlık, MİT Müsteşarlığı, MGK Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı. 

5 Kasım Çarşamba: 

- Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Basın ? Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Tanıtma Fonu Kurulu Sekreterliği. 

6 Kasım Perşembe: 

- Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,  

7 Kasım Cuma: 

-Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu. 

10 Kasım Pazartesi: 

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Ekonomi Bakanlığı. 

11 Kasım Salı: 

- Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Üniversiteler. 

12 Kasım Çarşamba: 

- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi, Kalkınma Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı. 

13 Kasım Perşembe: 

- Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü. 

17 Kasım Pazartesi: 

- İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı. 

18 Kasım Salı: 

-  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı. 

19 Kasım Çarşamba: 

- Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü, Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu. 

20 Kasım Perşembe: 

- Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü. 

24 Kasım Pazartesi: 

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı. 

25 Kasım Salı: 

- Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Gelir Bütçesi Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarılarının Maddeleri. 

Haftasonu çalışmayacak 

Komisyon, hafta içi saat 10.00'da toplanacak ve görüşülen kurum ve kuruluşların bütçelerinin bitimine kadar çalışacak. Komisyon sadece Pazartesi günleri saat 11.00'de toplanacak. 

Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerin ardından 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı, daha sonra TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir