Mayıs enflasyonundaki düşüş miktarı kritik önem taşıyor

Merkez Bankası, enflasyonun önümüzdeki aylarda dalgalı bir seyir izledikten sonra tekrar azalış eğilimine gireceğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Merkez Bankası, enflasyonun önümüzdeki aylarda dalgalı bir seyir izledikten sonra tekrar azalış eğilimine gireceğine işaret ederek, kısa vadeli görünüm açısından enflasyonun Mayıs ayında sergileyeceği düşüş miktarının kritik önem taşıdığını bildirdi.

Nisan ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nda Nisan ayında tüketici fiyatlarının yüzde 1,52 oranında arttığını ve yıllık enflasyonun yüzde 11,14 seviyesine yükseldiğini anımsatan TCMB, söz konusu yükselişte elektrik ve doğal gaz tarifelerinde yapılan düzenlemelerin etkili olduğunu bildirdi.

Bunun yanı sıra, giyim fiyatlarındaki yüksek oranlı artışlara bağlı olarak da temel enflasyon göstergelerinin de yükseliş gösterdiğini kaydeden Merkez Bankası, "Enflasyon Raporu'nda da belirtildiği gibi, enflasyonun önümüzdeki aylarda dalgalı bir seyir izledikten sonra tekrar azalış eğilimine girmesi beklenmektedir. Öte yandan, kısa vadeli görünüm açısından enflasyonun Mayıs ayında sergileyeceği düşüsün miktarı kritik önem taşımaktadır" açıklamasına yer verdi.

Nisan ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu için tıklayın!

 

Bu konularda ilginizi çekebilir