"Bütçe disiplini korunacak"

Merkez Bankası brifinginin ardından konuşan Başbakan Davutoğlu, "Bütçe disiplini her ne suretle olursa olsun korunacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası brifinginin ardından konuştu. Merkez Bankası ve MİT Müsteşarlığında brifing alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütçe disiplini her ne suretle olursa olsun korunacak" dedi.

"Kimse ekonomi yönetimi içinde iletişimsizlik varmış kanaati içinde olmamalıdır" diyen Davutoğlu, "Popülizm, eğer insanların bir sonraki seçimi kazanma güveni yoksa ortaya çıkar. Kimse bizden popülizm beklemesin ama bunun yanında kimse de dinamik bir şekilde seyreden ekonomi politik konjonktürde statik bir tavır da beklemesin" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası ile istişarelerin devam edeceğini söyleyen Davutoğlu, fiyat istikrarını koruyan ve dengeli sürdürlebilir büyümeyi gerçekleştiren performans ile yola devam edeceklerini söyledi. 

Davutoğlu, şöyle devam etti:

Kurumlar arası entegrasyon ve tamamlayıcılık hayati derecede önemli. Merkez Bankamızın yürüttüğü çalışmaların diğer ekonomik faaliyetlerde birbirini destekler mahiyette olması çok önemli.

"Yarın son derece önemli..."

Yarın son derece önemli bir yapısal dönüşüm programını kamuoyuyla paylaşacağım.
Fiyat istikrarını koruyacak olan şey sadece talep kontrolü değildir. Günlük tartışmaların ötesinde fiyat istikrarı, reel sektörün desteklenmesi üretkenliğin sağlanması farkı oluşturacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir