Teknolojik yatırıma 30.5 milyon euroluk destek

Teknoloji üretimini desteklemek için risk sermayesi fonu kuruluyor. 30.5 milyon euroluk fon ile Türkiye'de teknoloji yatırımlarına destek sağlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Teknoloji üretim çalışmalarını desteklemek üzere risk sermayesi fonunun kurulacağı bildirildi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, fon, Ar-Ge ve yenilik çalışmaları sonucu ortaya çıkmış fikirlerini ticarileştirmek isteyenlere finansal destek sağlayacak. Fondan yeni girişimciler, üniversitelerin bilgi ve becerilerini ticarileştirmek amacıyla kurulan şirketleri (spin-off), akademisyenler faydalanabilecek. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Avrupa Yatırım Fonu ortaklığında geliştirilen ve TÜBİTAK tarafından yürütülecek Teknoloji Transferini Hızlandırma Fonu Projesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Avrupa Yatırım Fonu Başkan Yardımcısı Marjut Santoni, ilgili bakanlıklardan yetkililer ve akademisyenlerin katılımı ile yarın kamuoyuna tanıtılacak. 

Proje, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin eş finansmanıyla yaklaşık 30,5 milyon euro ile desteklenecek.  

Bu konularda ilginizi çekebilir