Yazıcı: Perakende yasası tamamlanmak üzere

KTO’nun ödül töreninde konuşan Bakan Yazıcı, “Ticaret Kayseri’nin ruhuna toprağına, bütün benliğine kazınmış” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE KEVEN

KAYSERİ - Kayseri Ticaret Odası (KTO) “Gelecek Kayseri Ödül Gecesi” ile kente yatırım yapan 40 işadamını ödüllendirdi. Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Başkanı Mehmet Özhaseki, DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ile çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcileri katıldı.

Ödül töreninde konuşan Bakan Yazıcı, hukukun önemine dikkat çekerek, “Devletin güvenliği, insanın güvenliğinden başlar. Devlet güvenlik mahkemelerini kaldırdık. Kötü muameleye karşı sıfır tolerans üzerine çalışma yaptık. Faili meçhullerin üzerine gittik. Hukuku ve adaleti en üstün güç olarak demokrasiyi takviye ettik. Türkiye 17 yıl önce 28 Şubat denen bir korkuyu yaşadı. Demokrasilerde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet egemenlik hakkını seçimlerde kullanır. Dernekler vakıfl ar olacaktır, cemaatler olacaktır. Ama sosyal hayat içinde hiç kimse ve kuruluş hükümetin paydaşları gibi davranamazlar. Paydaşlık tolere edilemez” dedi. Perakende yasası ile ilgili çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını söyleyen Yazıcı, Kayseri’nin 2023 hedefl erini gerçekleştirme konusunda anahtar iller arasında yer aldığının altını çizdi. Yazıcı, “Ticaret Kayseri’nin ruhuna toprağına, bütün benliğine kazınmış. 21. yüzyılın en önemli karakteristik özelliği hayat boyu öğrenmektir. Kayseri’deki üniversitelerin eğitim alt yapılarının büyük kısmının Kayserili müteşebbislerce yapılıyor olması 21. yüzyılın bu karakteristik özelliğini ne kadar içselleştirildiğinin yansımasıdır” dedi.

Hisarcıklıoğlu: Hızlı tren Kayseri’ye yakışır

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Kayseri’nin 4 milyon turist hedefl ediğini ve 4 milyar dolarlık yeni bir ekonomiyle tanışacağını belirterek, “Son 5 yılda Kayseri’de de istihdam yüzde 40 artarken, kadın istihdamı yüzde 72 yükseldi. Kayseri’de yeni işyeri oranı yüzde 46 arttı. Türkiye son 10 yılda ihracatını üç kat, Kayseri ise 4 kat arttı. Kayseri’deki firmaların karlılığı da 12 kat arttı. Kayseri’de 4 milyon turisti hedefl eniyorsa havayolu terminalinin buna hazır olması lazım. Turizm ulaşım olmadan olmaz. Hızlı tren Kayseri’ye yakışmaz mı? Hükümetten bu alt yapıyı hazırlamasını bekliyoruz” diye konuştu.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, kent dışından gelerek, Kayseri’ye yatırım yapan, istihdam ve katma değer yaratan iş adamlarını ödüllendirerek, şehre yatırım yapmayı teşvik ettiklerini vurguladı. Hiçyılmaz, “2014 yılını kazanmak için ihracatın desteklenmesi gerekiyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında ülke hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracata ulaşabilmek için Kayseri olarak kendimize 7 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduk. İhracat potansiyeli gördüğümüz ülkelere ticaret ofisleri açmak suretiyle ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Kayseri’nin ticaret yapmak için, sanayici olmak için avantajlı bir ortamı yok aslında. Ama önemli bir sanayi şehri arasındayız. Kayseri’de birçok işin altına baktığınızda bir alın teri, göz nuru var. Hemen hemen bütün işadamlarımızın bir başarı hikayesi vardır. Önce çıraklık, sonra kalfalık sonra ustalık yapıp işini kuran... Çocukluğunda sakız, çekirdek satmayan yoktur sanırım” dedi. Konuşmaların ardından başarılı 40 işadamı ve yatırımcıya ödülleri, Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından verildi.

Bakandan tüketici danışma merkezi uyarısı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kendilerini “Tüketici Hakları Danışma Merkezi” gibi isimler altında tanıtan kişilerin, bankalarca yapılan kesintilerin geri alınmasında aracı olacakları iddiasıyla bazı kişisel bilgilerin talep edildiğini belirterek, vatandaşların bu vaatlere itibar etmemelerini istedi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Bakan Hayati Yazıcı, tüketicilerin, sorunları için hakem heyetlerine başvurmaları gerektiğini hatırlattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir