Zeybekci: MB faiz indirimine devam etmeli

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Yıl sonu enflasyon hedeflerimizi yukarı yönlü revize edilmesi ihtimalini Türkiye'ye ve sağlanan siyasi, ekonomik istikrara kabul edilemez haksızlık olarak görüyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimine üreten, yatırım ve ihracat yapan piyasaların beklentilerini karşılayıncaya kadar devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Zeybekci yaptığı yazılı açıklamada, "Beklentilerin üzerinde gelen enflasyonun, bir sonraki PPK toplantısında faiz indirilmemesi gerektiğine yönelik ortaya çıkabilecek yorumların tam tersine faiz indirimine; üreten, yatırım ve ihracat yapan piyasaların beklentilerini karşılayıncaya kadar devam edilmesi gerektiğini savunuyor ve Merkez Bankamızı destekliyoruz" dedi.

Zeybekci açıklanan rakamların, piyasa beklentilerinin üzerinde bir enflasyon gerçekleşmesine işaret ettiğini belirterek, "Yıl sonu enflasyon hedeflerimizi yukarı yönlü
revize edilmesi ihtimalini Türkiye'ye ve sağlanan siyasi, ekonomik istikrara kabul edilemez haksızlık olarak görüyoruz" dedi.

Zeybekci üretim dağıtım şirketlerinin, yüksek faizler sebebiyle uzun vadeli üretim ve stok planı yapmak yerine kısa dönemli hareket etmesinin maliyetlerde artışa yol açarak enflasyonu etkilediğini de belirtti.

Moody's'ten beklentim eksi yönde

Öte yandan NTV'nin canlı yayınında konuşan Zeybekci, ekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmelere dikkat çekerek, "Bütün bunların olduğu ortamda size dramatik bir şey söyleyeyim. Böyle bir ortamda Moody's'den beklentim artı yönde değil eksi yönde" dedi ve Moody's'in ekonomik değil siyasi açıdan değerlendirme yaptığını söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, GSYH büyümesinin ikinci çeyrekte yüzde 4'ün üzerinde olacağını, büyümeyi yılın tamamında da yüzde 4'ün üzerinde öngördüğünü söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir