Daha iyi, daha sağlıklı bir dünya için haydi hareket edelim!

Açıkhava spor etkinliklerine bir yöneliş olsa da salon yani “fitness” alanı da özellikle teknolojideki yeniliklerle ortaya çıkan makineler ve farklı tekniklerin kullanılmasıyla birlikte yine popüler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VOLKAN AKI

Sağlıklı yaşam bilincinin artması pek çok sektörü etkiliyor. Bunların başında yediğimiz-içtiğimizi kapsayan gıda sektörü geliyor. Diğeri ise spor etkinlikleri... Koşmak, yürümek hatta maratonun trend olduğundan sıklıkla bahsediyoruz. Açıkhava spor etkinliklerine bir yöneliş olsa da salon yani “fitness” alanı da özellikle teknolojideki yeniliklerle ortaya çıkan yeni makineler, farklı tekniklerin kullanılmasıyla birlikte yine popüler durumda.

Fitness sektörünün büyümesi dünyada ve Türkiye’de oldukça hızlı gerçekleşiyor. Dünyada büyüme oranları yüzde 30’ları buluyor. Tabii bu işin en büyük olduğu yer dünyada Amerika Birleşik Devletleri... Avrupa’da Hollanda, İsveç ve İsviçre gibi ülkeler ilk sıralarda yer alıyor. Dünyada sektörün cirosu 100 milyar dolarları geçmiş görünüyor. Türkiye’de ise sektör yakın zamana kadar yüzde 5’ler düzeyinde büyüyordu. Dünyada büyük bir endüstri haline gelen bu alanda markalaşma da etkin. Türkiye’ye zaman zaman giren markalar olsa da büyümeyi çok hızlı gerçekleştirebilen çok olmadı. Hatta olumsuz örnekler de yaşandı. Son olarak Technogym, Türkiye’de Arkas ile ortak oldu. Arkas Holding, İtalyan Technogym The Wellness Company’nin Türkiye, KKTC ve Türkmenistan’daki tek distribütörü olan AVV A.Ş. ile ortaklığa imza attı.

Sağlık durumuna göre...

Tüm sağlık tavsiyelerinin başında hareket etmek geliyor. Herkesin kendi sağlık durumuna göre bu hareket düzeyini ayarlaması gerekiyor. Ama en basiti yürümek bile önemli... Eğer profesyonel sporcu değilseniz, aşırı spor ise dikkat edilmesi, çekinilmesi gereken önemli bir konu... Türkiye’ye giriş yapan AVV A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vittorio Zagaia bu konuda şöyle diyor: “İnsanoğlu hareket etmek için yaratılmış. İnsan vücudu, günde otuz kilometre yürüyebilecek yapıya sahip; aynı atalarımızın yaptığı gibi.Teknolojik gelişmeler, bizi fiziksel aktiviteden yoksun canlılar haline getirdi. Günümüzde insanlar günde bir kilometreden az yürüyor. Dünya Sağlık Örgütü kırmızı alarma geçti. Dünyada iki milyara yakın fazla kilolu insan var ve erken doğumların neredeyse yüzde 60’ının sebebi kronik rahatsızlıklar. Ama bu gidişatı tersine çevirmek mümkün. Technogym’in distribütörlüğünü aldığımda, satış odaklı bir yaklaşımla şirketimi yapılandırmaya başladım ve bunun üzerine yoğunlaştım. Ancak, yıllar içerisinde Technogym’i daha fazla tanıdıkça fitness, wellness, spor, sağlık ve diğer tüm hitap ettiğimiz segmentlerde bir ekipman tedarikçisinden fazlası olduğunu gördüm. Ekipmanlarla dizayn, tasarım ve teknolojiyi buluşturmanın yanında sektöre son 10 yılda pek çok yenilik kazandıran firmalardan olduğu da bir gerçek.”

Vittorio Zagaia, gelecek ve Türkiye çalışmalarından da şöyle bahsediyor: “İnsanların hareket etmeyi tekrar sevmeleri için ve bu vesileyle de daha sağlıklı bir toplum olma konusunda gösterilen bir çaba var. Bunun için de motto çok açık ve net: ‘Let’s Move for a Better World-Daha iyi bir dünya için hareket edelim.’ İnsanları hedefl erine ulaşmaları konusunda doğru yönlendirdikçe, onlar mutlu oluyorlar. Mutlu oldukça hareket ediyorlar, daha da mutlu oluyorlar, dolayısıyla daha çok hareket ediyorlar ve bu böyle yayılıyor. Biz de Technogym’in distribütörü olarak bu projenin bir parçası olmaktan çok mutluyuz. AVV A.Ş. olarak 11 yıldır Technogym’in distribütörlüğünü yapıyoruz, bugün Türkiye’de 15 binden fazla Technogym ekipmanı kullanılıyor ve dünya çapındaki distribütörler arasında üst sıralarda yer alıyoruz. 11. yılın sonunda da Arkas Holding ile yaptığımız ortaklığın gücümüze güç katacağına, birlikte Technogym markasını daha yukarıya taşıyacağımıza inanıyorum.”