Tekfen'den sanatsever bir kuruma yakışır 60. yıl kutlaması

Sanatsever bir kuruma yakışır, sanatla yükselen bir geceydi Tekfen'in 60. yıl kutlaması. Hepimiz mest olduk o gece.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NERMİN SAYIN

Geçen hafta öyle bir konser dinledim ki, Emre Alkin'in köşesinin adını ödünç alarak söylüyorum, "paylaşmasam olmazdı." Sanatsever kurumlarımızdan Tekfen'in 60. yılı kutlamasından bahsediyorum. "Üç Denizin Sesi" namlı orkestramız Tekfen Filarmoni ve her biri başlıbaşına bir konser verse salonları müzikseverlerle hıncahınç dolduracak solist konukları, hepimizi mest etti o gece.

Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni, repertuarını Tekfen'i bugünlere isimlere ithafen seçmişti. Artvinli Ali Nihat Gökyiğit için Rusya'dan Çaykovski'nin "Troyka Üzerinde"si, Necati Akçağlılar anısına Yunanistan'dan Ege kokan Kraonuakis ve Theodorakis şarkıları -hem de nefis ses Alkastis Protopsalti yorumuyla-, Mersinli Feyyaz Berker için de Akdeniz esintileri. Öyle enerjik, öyle duygu yüklü çaldılar ki salonu dolduran Tekfen dostları, "alkışlamaktan yoruldu."

Gecede, solistlerden biri de olan Göksel Baktagir'in "Doğu Rüzgârı" eserinin yorumu ise gerçek bir şahikaydı. Eserin nefaseti bir yana; Baktagir (kanun), Ercan Irmak (ney), Gürkan Çakmak (balaban), Oray Yay (perküsyon) ve Yurdal Tokcan (ud) nasıl yorumlardı onlar öyle? Ruhumuzun bütün kalabalığını, bütün sıkıntısını uçurdunuz semaya. Hele hele "kemança"sıyla Mehri Arifk ızı... Büyülendim. Rabih Abou Khalil'in "Üç Kişilik Suşi" eserini de Khalil'in udu ve Jarrod Cagwin'in bendiri eşliğinde dinledik. Müzisyenin adanmışlığına örnek yorumlar olarak daima hatırlayacağım. Diyeceğim şu ki sanatsever bir kuruma yakışır, sanatla yükselen bir geceydi Tekfen'in 60. yıl kutlaması.

PROTOPSALTI'YE DOYAMADIK

Gecenin solistlerinden birinin 40 yıldır Ege'nin öte yakasından dünyaya seslenen meleksi ses Alkistis Protopsalti olduğunu duyduğumdan beri heyecanlıydım konser için. 28 albümüyle altın ve platin plak koleksiyonu yapan şarkıcıdan Bregoviç, Kraonuakis, Theodorakis ve Livaneli şarkıları dinledik. Orkestrayla uyumu ve sempatisi de muhteşemdi şarkıcının.

DOSTLARI SALONU HINCAHINÇ DOLDURMUŞTU

Tekfen dostları, gecede Zorlu PSM’nin dev salonunu hıncahınç doldurmuştu. Tekfen Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit ve Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, konser öncesinde, gecenin konuklarından Patrik 1. Bartholomeos’la...