Vizyonda her beğeniye göre film var

Bu hafta biri çocuklara yönelik “Barbie: Uzay Macerası” olmak üzere 5 film vizyona giriyor. “Kralın Kılıcı”, “Bol Şans”, “Viral” ve “Yüce Adalet” en yeni alternatifler...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NERMİN SAYIN

GİZEMLİ BİR HASTALIK: VİRAL

Yaz aylarında âdettendir, vizyonu korku-gerilim filmleri kaplar. Bu sene de farklı ilerlemiyor. Favori türü korku olanlara bugün sunulan yeni alternatif “Viral.” Henry Joost ve Ariel Schulman’ın yönettiği “Viral”; ölümcül bir virüs dolayısıyla yaşanan dehşet dolu olayları konu alıyor. Başrollerini Sofia Black Delia, Analeigh Tipton, Travis Tope ve Colson Baker’in paylaştıkları filmin ana karakterleri yeni taşındıkları kasabaya adapte olmaya çalışan Emma ve Stacey. Kasabanın okulunda öğretmen olarak çalışmaya başlayan babaları aileye yeni bir başlangıç yaptırmak istemekte. Emma, annesinin şehir dışında olması sebebi ile ebeveynlerinin ilişkisinden endişelenirken, Stacey erkek arkadaşı CJ ile vakit geçirmekte. Fakat bir gün, Emma’nın erkek arkadaşı Gracie gizemli bir hastalığa yakalanıyor ve bu bir dizi korkutucu olayın başlangıcı oluyor.

BARBIE BU KEZ UZAY YOLUNDA

Bu hafta kız çocuklarını sinemaya davet eden bir yapım da vizyona giriyor: “Barbie: Uzay Macerası.” Andrew Tan’ın yönettiği animasyonun orijinal seslendirme kadrosunda; Erica Lindbeck, Robbie Daymond, Kimberly Woods ve Sarah Anne Williams var. Filmde Barbie, sevimli yardımcısı Pupcorn ile uçankaykayının üstünde uzak evrenlere yolculuk yapan kozmik bir prenses. Bir gün, parıltılı yıldızlar solmaya başlıyor ve Barbie, yepyeni bir gezegene yıldızları kurtarma özel ekibine katılmaya gidiyor. Orada heyecan verici uçankaykayları ile galaksiyi kurtarmak için görevli, yetenekli bir gruba katılıyor.

POPÜLER OYUNDAN BEYAZPERDEYE TAŞINDI

Tüm dünyada 115 milyondan fazla satarak oyun dünyasının en popüler serilerinden biri olan “Final Fantasy” serisi, “Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV” (Kingsglaive: Final Fantasy XV) adıyla beyazperdeye taşındı. Oyunun hayranları tarafından heyecanla beklenen film, bu hafta sonu ülkemizde vizyona giren yapımlar arasında yer alıyor. Final Fantasy XV’in dünyasında geçen olayları konu alan filmin Amerika Birleşik Devletleri açılışı da bu hafta sonu. Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle vizyona girecek olan “Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV”, animasyon teknolojisinin geldiği son noktayı ilgi çekici görselleri ve aksiyon dolu sahneleriyle ile beyazperdeye taşıyor. Takeshi Nozue’nin yönettiği filmin orijinal seslendirme kadrosunda “Breaking Bad” ile tanınan Aaron Paul ve “Game of Thrones” ile ünlerine ün katan Sean Bean ile Lena Headey gibi isimler yer alıyor.

Özel birliğin öyküsü...

“Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV” filminde olaylar şöyle gelişiyor: Kutsal Kristal’in evi olan büyülü Lucis krallığı, onu çalmak isteyen Nifl heim imparatorluğu tarafından tehdit ediliyor. Lucis Kralı Regis’in emrinde, kralın büyü gücüyle donatılmış Nyx ve bir grup seçilmiş askerden oluşan Kingsglaive Birliği var. Birlik Kral Regis’i korumakla görevlendirilmiş durumda. İmparatorluğun ezici askeri gücü karşısında daha fazla dayanamayan Kral Regis zorlu bir kararla karşı karşıya kalıyor: Oğlu Prens Noctis ile Nifl heim’ın tutsağı Tenebrae Prensesi Lunafreya’yı evlendirmek ve topraklarının hakimiyetini imparatorluğun emrine vermek. Kralın pes etmesine rağmen, imparatorluğun kötü emellerini gerçekleştirmesi için hiçbir şey uğruna durmayacağı kısa sürede belli oluyor. İmparatorlukla dünyanın hakimiyeti arasında duran tek engel Kingsglaive Birliği.

BİR MAHKEME DRAMASI

Courtney Hunt’ın yönettiği “Yüce Adalet” (The Whole Truth), zengin babasını öldürmekle suçlanan bir adamın ve onun savunma avukatının öyküsü.Başrolde Keanu Reeves ve Renee Zellweger var.

KASABAYA GERİ DÖNEN ROMANTİK DELİKANLI

Bu hafta sonunun tek yeni yerli filmi ilk kez kamera arkasına geçen Gökhan Yılmaz’ın yazıp yönettiği “Bol Şans.”

Angle Production yapımı olan “Bol Şans”, bir romantik drama. Selim Gülgören ve Burçin Abdullah’ın başrollerini paylaştığı “Bol Şans”ta; Deniz, İstanbul’da arkadaşının barında şarkıcılık yapan, hayatından gayet memnun bir genç. Babasının ölümü üzerine doğup büyüdüğü köye gelen Deniz, cenaze işlerini hemen halledip dönmeyi planlasa da, hesapları Buse ile karşılaşınca sekteye uğruyor. Buna bir de babasının ölümünün arkasındaki kirli oyunları öğrenmesi eklenince, köyde kalıp babasının yıllardan beri işletmekte olduğu açıkhava sinemasını yeniden çalıştırmaya karar veriyor. Bu durum onu köyün belalısı Ümit ve onun arkasında görünmeyen yüz olarak duran belediye başkanıyla karşı karşıya getiriyor. Ümit’in de Buse’ye âşık olması, işleri daha da içinden çıkılmaz bir hâle sokuyor. Görüntü yönetimi Semih Yıldız, müzikleri Serkan Balkan imzası taşıyan filmde, müzisyen kimliği de olan Selim Gülgören ve genç aktris Burçin Abdullah’ın rol arkadaşları; son olarak “Kız Kaçıran”- da izlediğimiz Emir Benderlioğlu, Sarp Bozkurt, Orhan Eşkin, Semra Dinçer, Onur Şirin, Yusuf Çetin ve Ahmet Baki Kurtuluş.