Vizyonda yerli film sağanağı

Sinemalarımızda “Star Wars” meraklılarına hafta içi “Rogue One” sunulurken, hafta sonu vizyonu âdeta yerli filmlerin gövde gösterisine dönüşüyor. Salonlarda sinemamızı sevenler için, komediden korkuya bol alternatif var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hafta içi "Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi" nin vizyona girdiği sinemalarımızda bu hafta sonuysa 6 yeni film sanatseverlere sunuluyor. Yeni filmlerin arasında, sadece “Aptallar Çetesi” Hollywood’dan ithal, diğerleri “yerli üretim.” Eğer yerli sinemayı seviyorsanız, bu hafta sonunun yeni filmlerinde kendinize göre bir film bulmakta zorlanmayacaksınız. Son yıllarda olduğu gibi, hafta sonu vizyonundaki yerli filmler arasında da komedinin ağırlığı hissediliyor. Kenan Öztürk’ün çektiği “Oldu mu Şimdi?”, Ersoy Güler imzalı “Sen Sağ Ben Selamet” ve Barış Erdoğan’ın yönettiği “Alemde Bir Gece”, seyircisini güldürmeyi amaçlayan yapıtlar. Dilerseniz, ödüllü yönetmenlerimizden Yeşim Ustaoğlu’nun yeni filmi “Tereddüt”ü ve Kemal Özdemir imzalı fantastik gerilim tarzı “Zuzula”yı da bu hafta sonundan itibaren sinemalarımızda izleyebilirsiniz.

BOL ÖDÜLLÜ FİLM VİZYONDA

Aralarında Varşova, Toronto, Hayfa ve Busan'ın da bulunduğu uluslararası film festivallerinde ülkemizi temsil eden; Antalya Film Festivali'nde de “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerini kazanan “Tereddüt”, festival trafiğinin ardından vizyona konuk oluyor. “Güneşe Yolculuk”, “Bulutları Beklerken”, “Pandora'nın Kutusu” ve “Araf” filmleriyle tanınan Yeşim Ustaoğlu'nun yazdığı ve yönettiği “Tereddüt”, odağına kadınları alan dramatik bir hikâye. Önemli rollerini; Funda Eryiğit, Ecem Uzun, Mehmet Kurtuluş, Okan Yalabık, Serkan Keskin ve Sema Poyraz'ın yorumladığı “Tereddüt”te olaylar şöyle gelişiyor: Şehnaz, 30’larının başında, uzmanlığını yeni bitirmiş ve bir sahil kasabasında mecburi hizmete başlamış bir psikiyatr. İstanbul’da, özenle kurduğu, hiçbir şeyin eksik değilmiş gibi göründüğü dünyasında, başarılı ve karizmatik kocası Cem ile kusursuz olduğunu düşündüğü bir evlilik sürdüren Şehnaz, her hafta sonu İstanbul’daki evine gidip geliyor. 2 yıl önce, henüz 16 yaşındayken zorla evlendirilerek aynı sahil kasabasına getirilmiş Elmas'ın hayatı ise üzerine çok erken yaşta yüklenen bunaltıcı sorumluluklarla geçmekte. Gençliğini çoktan unutmuş olan Elmas, duvarların üstüne üstüne geldiği bir hapishanede yaşadığını hissettiği bir hayatın içine sıkışıp kalmış durumda. İki kadının yolları fırtınalı bir gecenin sabahında kesişiyor.

GÜLÜMSEMEK İÇİN...

Yerli komediden hoşlananlara hitap eden Ersoy Güler’in yönetip Burçin Bildik, Ufuk Özkan ve Tuvana Türkay’ın oynadıkları “Sen Sağ Ben Selamet”se bir kaçak komedisi. Film, müebbet hapis cezasına çarptırılan Sansar ve tahliyesine 2 gün kalan Selamet’in aynı nakil aracına binmesiyle başlayan macerayı öykülüyor. Başrolünü Aydemir Akbaş’ın oynadığı “Alemde Bir Gece” de bir diğer yeni komedi filmi. Barış Erdoğan’ın yazıp yönettiği film, çapkınlık yapmaya kalkan bir grup adamın yaşadığı komik olayları anlatıyor. Haftanın tek gerilim filmiyse Kemal Özdemir’in yazıp yönettiği “Zazula.” Filmde; Canan Ünal ve İnanç Akbulut oynuyor. Film, roman yazmak için bir dağ evine giden Vildan’ın yaşadığı garip olayların hikâyesi.

YAVUZ SEÇKİN BU KEZ "TESADÜFEN ZENGİN"

Haftanın yerli komedileri arasında, başrolünü Yavuz Seçkin’in oynadığı “Oldu mu Şimdi?” de var. Kenan Öztürk’ün çektiği filmde, Yavuz Seçkin’e Orhan Aydın, Seda Güven, Serkan Şengül, Emre Mutlu, Oğuzhan Yıldız, Esra Sönmezer ve Yakup Yavru’dan oluşan oyuncu kadrosu eşlik ediyor. Film; hayatı yanlış anlamalar yüzünden mahvolan Yaşar’ın öyküsü. Yine bu tip bir hata sonucu hapse düşen Yaşar, burada Ömer’le dost oluyor. Bu dostluk, hapisten çıktıklarından sonra küçük dolandırıcılık işlerinde ortaklığa dönüşüyor. Başlarına türlü haller gelen ikili sonunda tövbe etmeye karar verip bir camiye gidiyorlar. Burada kimi kimsesi olmayan bir cenazenin kaldırılmasına yardım eden ikiliyi büyük bir sürpriz beklemekte: Ölen kişi aslında zengin bir iş adamı ve tüm servetini cenazesini kaldıranlara bırakmış.

“Star Wars” evreninde gezinti de başladı

Tutkunlarının çok iyi bildiğini gibi, sanatseverleri Star Wars evrenine davet eden, bu evrende hayranlarının bildiği ve sevdiği yeni karakterler ve hikâyeler içeren yeni bağımsız “Star Wars” serisinin ilk filmi olan “Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi” de 14 Aralık Çarşamba günü ülkemizde vizyona girdi. “Godzilla”yla tanınan Gareth Edwards’ın çektiği filmde önemli rolleri; Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Mads Mikkelsen ve Forest Whitaker yorumluyor. “Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi” filminde bir grup kahraman, imparatorluğun en büyük imha silahı olan Ölüm Yıldızı planlarını çalma görevi için bir araya geliyor. Star Wars zaman tünelindeki bu kilit olay, sıradışı şeyler yapmayı seçen sıradan insanları buluşturuyor ve bu şekilde kendilerinden daha büyük bir amacın parçası haline geliyorlar ve aksiyon başlıyor.