'Altında tehlike devam ediyor'

Fiziki alımların düşük olduğu bu günlerde, Yunanistan görüşmelerinden anlaşmaya varılması halinde altın üzerindeki baskının artacağı belirtiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Altın bir önceki dört seans boyunca yatırımcıların Yunanistan'ın uluslararası kreditörlerle iflasını önlemek için gerçekleştirdiği görüşmeleri beklemesiyle beraber düşmesinin ardından bugün hafif yükselişe geçti.

Fiyatlar dün son iki haftanın en düşük seviyesi olan 1.171.03 dolardan işlem gördü. Bu sabah itibariyle baktığımızda spot altının ons fiyatı yüzde 0.1 değer kazanarak 1,176.35 dolardan işlem görüyor. 

Troy Kıymetli Madenler tarafından hazırlanan Kıymetli Madenler Raporu'nda altın için tehlikenin devam ettiği ifade edildi. 

Raporda şu değerlendirmede bulunuldu; "Doların elini güçlendirmesinden negatif etkilenen altın, ABD’nin GSYH rakamlarının güçlü açıklanmasının da etkisiyle yaklaşık 3 haftanın en kötü fiyatı olan 1171 dolar/onsa kadar yuvarlandı. Euro/dolar paritesi de 1.1155 seviyelerine kadar geri çekildi. Dün itibariyle ABD Enerji Bakanlığından ham petrol stok raporu açıklandı. 5 Milyon varile yakın erime kaydedilmesi ham petrol fiyatlarını destekledi. 

Altın hafif alımlarla toparlanmaya çalışarak günü 1175.44 dolar/onstan kırmızıda tamamladı. Perşembe günü itibariyle bu seviyede işlem görmeye devam ediyor. Piyasanın nabzı devam eden Yunanistan görüşmelerinde. Cuma günü itibariyle görüşmelerin neticelerine ulaşılacak ve anlaşmaya varılması altının üzerindeki baskıyı artırabilir. Fiziki alımlardan da yoksun olan altın için tehlike devam ediyor."