8. TEB Akıl Fikir Yarışması girişimcileri ödüllendirecek

TEB'in "İcat Çıkar" sloganıyla hayata geçirdiği TEB Akıl Fikir Yarışması, bu yıl 8. defa düzenlenecek. TEB Akıl Fikir Yarışması başvuruları başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) üniversite öğrencileri, yeni mezunlar, TEB müşterileri ve TEB çalışanlarını bir araya getirmeyi amaçladığı TEB Akıl Fikir Yarışması başvuruları başladı. 

TEB açıklamasına göre, TEB'in sektöre yenilikçi fikirler ve yaratıcı projeler kazandırmak amacıyla "İcat Çıkar" sloganıyla hayata geçirdiği TEB Akıl Fikir Yarışması, bu yıl 8. defa düzenlenecek. Yarışma ile "Üniversite öğrencisi ve yeni mezunlar", "Müşteri" ve "Teknolojik girişimciler" olmak üzere 3 kategoride dereceye girenler ödüllendirilecek. Geçen yıl ilk defa teknolojik girişimciler kategorisinde de dağıtılan ödüller, 2014 yılında "Fikrin çöpe gitmesin! Bomba gibi bir fikrin varsa icat çıkar" temasıyla yenilikçi ve girişimci fikirleri destekleyecek. 

Bankacılık ve finans alanlarında her türlü konuda fikir ve projelerin katılacağı yarışmaya, üniversitelerin tüm bölümlerinden öğrenciler, genç profesyoneller, TEB müşterileri ve teknogirişimciler 15 Ocak'a kadar başvuru yapabilecek. Katılımcılar, yarışmanın web sitesi olan "www.icatcikar.com"a girerek başvuru yapabiliyor. 

Yarışmada "Üniversite Öğrencisi - Yeni Mezun" kategorisinin birincisi 20 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü ise 5 bin TL ödül kazanacak. Aynı zamanda söz konusu kategoride ilk 3'e girmeyi başaran katılımcılara Bahçeşehir Üniversitesi'nden MBA Bursu verilecek.   

"Müşteri" kategorisinde birinci olan yarışmacı 20 bin TL ödülün yanı sıra Fransa Açık Tenis Turnuvası Roland Garros'a katılmaya hak kazanacak. İkinci olan TEB müşterisi 10 bin TL, üçüncü ise 5 bin TL'lik ödülün sahibi olacak.  

"Teknolojik Girişimci" kategorisinin birincisi 20 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü ise 5 bin TL ödül kazanıyor. Bu kategoride dereceye giren ilk beş finalist ise TEB Girişim Evi'ne katılım hakkı elde ediyor. 

TEB'in girişimcilere desteği sürüyor 

Açıklamaya göre, TEB, girişimcilere fikrin işe dönüştürülmesinden sermaye bulunması aşamasına kadar her türlü desteği sunuyor. 

İstanbul'da açılan TEB Girişim Evi ile yenilikçi ve yaratıcı fikirli girişimcilerin yanında yer alan ve bu girişimcilere "Danışman banka" yaklaşımıyla tam destek veren TEB, finans sektörünün yanı sıra teknolojik girişim alanında da yeni ürün ve hizmetlerden verimliliğe, kampanyalardan yeni teknolojilere kadar pek çok alanda yeni fikir ve projenin önünü açıyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir