Akbank’ın 1,15 milyar dolarlık sendikasyonuna rekor talep

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Kredi fiyatlamasını 10 baz puan düşürmemize rağmen topladığımız talep hedeflediğimiz tutarın yüzde 126’sını geçti” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akbank, geçen yıl aldığı sendikasyon kredisinin vadesi gelen 1,15 milyar dolarlık bölümünü rekor talep ile yeniledi. Banka, yılın ilk yarısındaki işlemlere göre fiyatlamayı düşürmesine rağmen yabancı bankalardan 1,45 milyar talep topladı.

Sendikasyonlarında vadeyi bir kez daha 1 yıl üstüne çıkardıklarını vurgulayan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Türk bankacılık sektörüne artan uluslararası ilgiyi net olarak ortaya koyan bir işlemi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Geçen yıla kıyasla sendikasyona Çin, Tayvan, Hindistan ve Kore’nin de dahil olduğu ülkelerden 11 yeni bankanın katılımını sağladıklarını belirten Binbaşgil, şöyle devam etti: “Kredi fiyatlamasını 10 baz puan düşürmemize rağmen topladığımız talep hedeflediğimiz tutarın yüzde 126’sını geçti. Sendikasyonumuza geleneksel olarak katılan ABD, Avrupa, Japonya ve Körfez bankalarına ilaveten son 1 yıldır hedef olarak belirlediğimiz Asya’dan gördüğümüz yüksek talep de bizi ayrıca mutlu etti.

Akbank’ın yurtdışı borçlanmadaki uzmanlığını ve yatırımcılar nezdinde itibarını kanıtlayan bu işlem, ülkemize duyulan güveni ve artan yabancı ilgisini göstermesi açısından da önemlidir. İşlemimizle 1,45 milyar dolarlık kredi imkanı sağladık. Ancak, güçlü bilançomuz ve yüksek likiditemiz sayesinde bu tutarın sadece 1,15 milyarlık bölümünü kullandık. Bu işlemimizle Türk bankalarının yurtdışı finansmana erişimdeki rahatlığını bir kez daha gösterdik.”