Altın, 100 liraya koşuyor

Kapalıçarşı'da altının gram fiyatı 28 Kasım 2012'den beri gördüğü en yüksek seviye olan 99,46 liraya çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası piyasada altının ons fiyatının yükselmesi ve Türk Lirası'nda (TL) hafta başından bu yana görülen değer kaybının etkisi ile Kapalıçarşı'da altının gram fiyatı 28 Kasım 2012'den beri gördüğü en yüksek seviye olan 99,46 liraya çıktı. 

Altının ons fiyatının yükselmesi ve Türk Lirası'nın hafta başından bu yana yüzde 1'in üzerindeki kaybının etkisiyle Kapalıçarşı'da altının gram fiyatı, 28 Kasım 2012'den beri gördüğü en yüksek seviye olan 99,46 liraya kadar çıktı. 

Analistler, 100 TL seviyesine yaklaşan altın gram fiyatının 100 ve 104 lira seviyelerinin güçlü direnç konumunda olduğunu, kısa vadede bu seviyenin üzerindeki yükselişlerin sınırlı kalabileceğini düşündüklerini aktarıyor. 

"Altın gram fiyatının 104 TL'ye doğru yükselmesi beklenebilir" 

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, altın fiyatlarının Ukrayna, Kırım, Rusya gerilimi bunun yanında ABD tahvil faizlerinin gerilemesinden kuvvet aldığını belirterek, yakın vadede bu durumun altın fiyatları üzerinde etkili olmaya devam etmesini beklediklerini söyledi. 

Altının gramın yakın vadede 100 TL'ye yükseleceğini ve bu seviyenin aşılması halinde 104 TL'ye doğru yükselmesinin beklenebileceğine dikkati çeken Karabulut, altının gram fiyatında düşüşten bahsedebilmek için 96 TL'nin altına gelmesi gerektiğini ve şu an itibariyle altında yükselişin devam etmesi beklenebileceğini ifade etti.