Altın güne düşüşle başladı

Güne düşüşle başlayan altının gram fiyatı, 145,5 lira seviyelerinde dengelendi. Çeyrek altın 239 lira, Cumhuriyet altını da 975 lira oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Altının gram fiyatı, dün gün içinde 145,3 liraya kadar gerilemesinin ardından günü önceki kapanışına göre yüzde 0,70 azalışla 145,9 liradan tamamladı.

Bugüne de değer kaybıyla başlayan altının gram fiyatı, saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,24 düşüşle 145,5 liradan alıcı buluyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı da çeyrek altın 239 lira, Cumhuriyet altını da 975 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise dün, küresel piyasalarda güçlenen dolardan negatif etkilenerek günü yüzde 0,81 düşüşle tamamlamasının ardından, şu dakikalarda yatay seyirle 1.242,7 dolardan işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, genel olarak mart ayının ikinci yarısında ABD Başkanı Donald Trump ın ekonomi politikalarıyla ilgili belirsizlik nedeniyle altının ons fiyatında yükseliş eğiliminin görüldüğünü hatırlattı.

Memiş, dün ABD de açıklanan 2016 yılı 4 üncü çeyrek büyüme verisinin beklentilerin üzerinde gelmesinin altının ons fiyatında sınırlı düşüşlere neden olduğuna değinerek, "Ancak altının ons fiyatındaki düşüşlerin sınırlı kalması bize küresel piyasalarda Donald Trump tedirginliğinin devam ettiğini gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Piyasalarda tedirginliklerin tam olarak ortadan kalkmadıkça altına olan talebin azalmayacağını vurgulayan Memiş, ons altında 1.260 dolar seviyesinin kritik bir direnç olarak izleneceğini söyledi.