Altın, yılı nasıl kapatacak?

Altın fiyatları, son bir haftanın en yüksek seviyesinde işlem görüyor. Spot altının ons fiyatı 1195 doların üzerinde bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selçuk Altun - dunya.com

Geçtiğimiz hafta 1,170-1,200 dolar/ons bandında seyreden altının haftayı Cuma günü gerçekleştirdiği alımlarla beraber bir miktar alıcılı tamamladı. 

Haftanın son işlem gününde, dolar endeksinde görülen gevşeme hareketi altının yukarı yönde hareket etmesine destek verdi. Cuma günü güne 1,174 dolar/ons seviyesinden açılış yapan altın 1,199 dolar/ons seviyesine kadar tırmandı. 

Bu hafta neler bekleniyor?

Altının yılın son haftası olan yeni haftaya 1,195 dolar/ons seviyesinden başladığını ve sabah saatlerinde yatay seyrettiğini göyüyoruz. 

Bu haftanın yılın son haftası olması nedeniyle veri akışı ve hacmin düşük olması bekleniyor. Bu nedenle teknik seviyeler takip edilebilir. 

Teknik seviyeler

Analistlere göre; teknik olarak 1200 dolar seviyesi altında işlem gören altında, alımların devam etmesi ve 1200 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırılması durumunda 1206 ve 1211 seviyeleri, kâr satışları görülmesi durumunda ise, 1192 ve 1187 seviyeleri görülebilir. 

Özellikle aylık ağırlıklı ortalama seviyesi olan 1200 seviyesinin yukarı yönlü kırılması ve bu seviye üzerinde kalıcılık görülmesi durumunda yukarı yönlü hareketler daha hızlı şekilde gerçekleşebilir.