Ata Yatırım 'en beğenilen hisseler'i açıkladı

2017 Strateji Raporu’yla referandum sonrası dönemin olumlu etkilerine dikkat çeken Ata Yatırım, 'En Beğenilen Hisseler' listesini yayımladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ata Yatırım, 2017 Strateji Raporu’nu yayınladı. Piyasaların mevcut durumunun yeni bir fırsat penceresi olarak değerlendirildiği raporda, en beğenilen hisseler ve piyasaların geleceğine ilişkin öngörülere yer verildi. Akbank, Vakıfbank, Erdemir, BİM, Tofaş ve Petkim hisseleri, Ata Yatırım'ın “En Beğenilen Hisseler” yer aldı.

Rapora göre, Türkiye, 2017 yılına sorunlu bir başlangıç yapsa da Merkez Bankası’nın TL’deki hızlı değer kaybına karşı para politikasını sıkılaştırmasıyla istikrar kazandı ve mali politika ve krediler tarafında alınan destekleyici önlemler tüketici talebini destekledi. Anayasa değişikliği referandumunun geride kalmasıyla kısa vadeli politik belirsizlik, yapılacak başkanlık seçimi ve yeni yönetim sisteminin yürürlüğe gireceği 2019 yılına kadar ortadan kalktı. Bu süreçte politik kargaşanın azalması ve yapısal reformların hızlandırılması, sağlıklı kâr büyümesine sahip Türk hisselerinin yeniden değerlendirilmesi için bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Bu tabloyla birlikte piyasalardaki yatırım ve tüketim harcamalarının toparlanması bekleniyor.

Ata Yatırım’ın “En Beğenilen Hisseler” listesi

Ata Yatırım, aynı raporda “En Beğendiğimiz Hisse Senetleri” başlığı altında öne çıkanları değerlendirdi. Bankalar arasında, sermaye maliyetinin üzerinde bir özsermaye kârlılığını uzun vadede koruması beklenen Akbank ve yükselen özsermaye kârlılığı trendini orta vadede koruyacağı öngörülen Vakıfbank öne çıktı. Rafineri yatırımının 2018 sonunda tamamlanmasıyla birlikte ton başına üretim maliyetinin düşmesi beklenen Petkim olumlu tablo çizen hisseler arasında yer alırken, ihracatta hızlı bir büyüme grafiği gösteren Tofaş’ın da toplam satış hacmini yüzde 16 artıracağı tahmin ediliyor. Büyümesi süren ve sağlıklı bilançosuyla dikkatleri çeken BİM ve kapasitesini yüzde 100’e yakın kullanarak yassı çelik sektöründe güçlü bir finansal yapıya ve kârlılığa sahip olan Erdemir de Ata Yatırım’ın beğenilen hisseler listesinde yer aldı.