BDDK'da atama

BDDK Denetim Birimlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı'na Ozan Cangürel atandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Denetim Birimlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı'na Ozan Cangürel atandı.

BDDK'dan yapılan açıklamaya göre, Kurum'da Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak görev yapan Ozan Cangürel, Denetim Birimlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Ozan Cangürel

Cangürel, 1974'de Frankfurt'ta doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamlayarak, 1998'de Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu'nda Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı olarak meslek hayatına başladı.

2002 yılında Bankalar Yeminli Murakıplığı'na atandı. 2008 yılında ABD'de İllinois Üniversitesi'nden Finans alanında Master derecesini aldı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nden ''Basel II Kapsamında Kredi Riskinin Ölçümünde Otorite Etkinliği: Türkiye İçin Bir Model Önerisi'' tezi ile Doktora derecesini aldı.

2009 yılında BDDK'da Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak atandı. Ayrıca Türkiye Bankalar Birliği'nde kurulmuş Risk Merkezi'nde de Yönetim Kurulu üyeliği görevini yapıyor.
Değişik gazete ve dergilerde bankacılık, Basel Standartları ve risk yönetimi konularında bir çok makalesi yayımlanan ve İngilizce ve Arapça biliyor.

Cangürel, evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.