Borsa kar satışlarıyla %0.33 düştü

Seans içinde tarihi zirvesini gören İMKB, gelen kar satışlarıyla %0.33 düştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tarihi yüksek seviyelerini son iki gündür test eden İMKB, seans içinde gördüğü en yüksek seviye olan 76,247 puandan gelen kar satışlarıyla günü yüzde 0.33 düşüşle 75,785.58 puandan tamamladı.

Bir uzman: "Hafta başından itibaren sert oynaklık sergileyen ve yurt dışı piyasaların oldukça üzerinde performans gösteren endeksin, daha önce gün içi ile sınırlı kalan geri çekilmelerinin aynı kalıp kalmayacağını izliyoruz. Bu kapsamda 75.600 gören endeksin söz konusu seviyenin ne ölçüde destek olmaya devam edeceğini takip ediyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

Tahvil ve bono piyasası satıcılı bir açılış yaptı. Satışlar 15 gün aralıksız süren ralliden sonra kar satışı olarak değerlendirildi. Gösterge kıymette bileşik faiz günde %5,89'u test etse de günü yüzde 5.85'ten kapattı. Uzun vadelerde de gösterge kıymete benzer bir hareket oldu. MB beklenti anketinde,  politika faizi beklentisinde 2012 yılında ilk kez gerileme görüldü ve beklenti yüzde 5,66 ya geriledi.

Dolar/TL günü başladığı seviyelerde tamamladı. TCMB'nin bu ay yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizinde indirime gidebileceği beklentisi faizlerde iyimser görünüme neden olmayı sürdürürken, TL'deki değerlenme eğilimini de frenliyor. Öte yandan MB anketinde dolar/TL kurunda, cari ay sonu beklentisi 1,7904'e geriledi. Dolar günü 1.7895 TL'den euro ise 2.3250 TL'den kapadı. Euro/dolar paritesi 1.2980 seviyelerine gevşedi.