Borsada yüzde 1 yükseliş

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa tepki alımlarının da etkisiyle günü yüzde 1.1 yükselişle 77.514 puandan kapattı.

İtalya seçimlerinin net bir kazanan ortaya çıkarmamasının yarattığı belirsizlik günün ilk yarısında düşüşe neden olurken, İMKB'de satışların sınırlı kaldığı ve bankacılık sektöründeki güçlü seyrin etkisiyle günün ikinci yarısında tepki alımları ile toparlandığı görüldü.

Bugün TCMB Şubat ayı toplantı tutanakları yayınlanırken, Mart ayında gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında para politikasında değişikliğe gidebileceği beklentileri bankacılık sektörü üzerinde etkili oldu.

Bu arada ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, Senato Bankacılık Komitesi'ne hitaben hazırladığı konuşmada Fed'in varlık alım programını savunarak “Fed'in varlık alımlarının yararı getirdiği maliyetten daha fazla. Fed gevşek politikanın yarattığı potansiyel riskleri izliyor, gerektiğinde sıkılaştırma için elindeki araçlara güveniyor” açıklamasını yaptı.

İtalya'da yapılan seçim sonuçlarına ilişkin belirsizlikle bu sabah sert yükselen dolar/TL ve sepet, paritenin bir miktar toparlanmasının yanı sıra kurum ve bireylerin yüksek seviyeleri fırsat olarak görerek döviz satmalarıyla tekrar geriledi. Sabah 1.8150 liradan el değiştiren dolar, 1.8045’e indi.
Kapalıçarşıda dolar 1,8070 liradan euro 2,3630 liradan kapandı.

Tahvil-bono piyasasında bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde5.75/5.72 seviyesinde olan gösterge tahvilin bileşik faizi, spot kapanışta ortalama yüzde 5.72, valörlüde son işlemlerde yüzde 5.70 seviyesinde yer aldı. Oldukça sakin bir gün geçiren piyasada; kısa vadeli hafif satışlar, uzun vadelilerde ise ufak alımlar gözlendi.