Denizbank'ta çağrı başlıyor

Rus Sberbank tarafından devralınan Denizbank hisseleri için çağrı başlama tarihi 12 Aralık bitişi 25 Aralık olarak belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Denizbank A.Ş paylarının zorunlu çağrı yoluyla Sberbank of  Russia tarafından devralınmasına ilişkin hisse devir sözleşmesinde belirtilen beher hisse için ödenen tutar 9,04762 TL olarak belirlendi.

Banka’dan dün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan özel durum açıklamasında, şöyle denildi:

"Hisselerin devir tarihine göre zorunlu çağrının başlamasına ilişkin son gün 6 Aralık 2012 tarihi olup, Çağrı Yoluyla Ortaklık Paylarının Toplanmasına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 10. maddesinin 1. fıkrası gereğince, bu tarihi aşan her gün için Türkiye Bankalar Birliğince açıklanan haftalık TRLIBOR oranının yüzde 30 fazlası ile hesaplanacak faiz çağrı fiyatına eklenecektir. Çağrı başlangıç tarihinde faiz eklenmiş çağrı fiyatı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Sberbank tarafından ilan edilecektir. Çağrı fiyatı ayrıca Çağrı Bilgi Formu'nun 5. maddesi b) bendinde açıklandığı şekilde nihai Satın Alma Bedeli üzerinden uyarlamaya tabidir."

Çağrı başlama ve bitiş tarihi

Açıklamada, Denizbank A.Ş paylarının zorunlu çağrı yoluyla Sberbank of Russia tarafından devralınmasına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu’nun 7 Aralık 2012 tarihli yazısı ile onaylanan Çağrı Bilgi Formu’nun 11 Aralık 2012 tarihli Güneş ve Hürses gazetelerinde ve denizbank.com internet adresinde ilan edildiği bildirildi. Deniz Yatırım Menkul Kıymetler AŞ’nin aracılık ettiği çağrının başlama tarihi 12 Aralık 2012, bitişi 25 Aralık 2012 olarak belirlendi.