DenizBank'tan yatırımcılara "Lüks Endeksi'ne dayalı fon"

DenizBank, lüks tüketim ürünleri hisselerinin yükselişine yatırım yapmak isteyenler için, Lüks Tüketim Endeksi Yükselişini Öngören Fonu'nu 11-15 Kasım tarihleri arasında halka arz ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyadaki lüks tüketim ürünlerine yatırım yapmak isteyenler için kurulan "DenizBank AŞ  % 100 Anapara Koruma Amaçlı Lüks Endeksi Yükselişini Öngören Fon" u 11-15 Kasım 2013 tarihleri arasında halka arz edecek. 

DenizBank açıklamasına göre Banka, Societe Generale sponsorluğunda DenizBank Lüks Endeksi'ni kurdu ve 3 Temmuz 2013 tarihi itibariyle Bloomberg'de fiyat yayınlanmaya başladı. 

Bu endekse paralel olarak DenizBank Lüks Endeksi'nin yükselişini öngören ve aynı zamanda anaparadan kayıp yaşama riskini almak istemeyen yatırımcılar için anapara koruma amaçlı Lüks Tüketim Endeksi Fonu geliştirildi. Lüks Tüketim Endeksi'nin vade sonu değer kaybetme ihtimalinde, yatırımcı anaparasını geri alacak, Endeks'in pozitif getirisi durumunda ise yatırımcı kesinleşen getiriye sahip olacak. 

Lüks Tüketim Endeksi'nde dünyanın en ünlü markaları arasında yer alan Hermes, Louis Vuitton, Burberry, Shangri-La Asia, Sotheby's hisseleri bulunuyor. 

DenizBank'ın yeni fonundan yararlanabilmek için yatırımcıların 11-15 Kasım 2013 tarihleri arasında bir DenizBank şubesine uğraması yeterli olacak. 

Başvuru tarihleri geçtikten sonra bu fondan almak mümkün olmayacak. 

Fondan en az 1.000 lira olmak üzere istenildiği tutarda alınabilecek. Fonun vadesi ise 368 gün olacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen DenizBank Özel Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz, çıkardıkları yeni fon ile yatırımcılara yeni bir enstrüman daha sunduklarını belirtti. 

Yeni enstrümanlarını  yüzde 100 anapara korumasını hedefleyen bir fon olduğunu ve ekonomik gelişmelerdeki beklentiler dahilinde lüks tüketim ürünlerine olan talebin artacağının beklendiğini ifade eden Böcügöz,  Endeks'teki hisselerin dünyanın en ünlü lüks tüketim firmalarından olmasının bu yeni ürünü cazip kılan faktörler arasında yer aldığını bildirdi. 

Böcügöz, daha önce ihraç edilen farklı sektör ve ürünlere dayalı anapara korumalı fonlarda olduğu gibi, bu fonda da yüksek talep gelmesini beklediklerini belirterek, DenizBank'ın bundan sonra da ürün yelpazesini genişleterek yatırımcılara daha çok seçenek sunacağını sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir