Devlet katkısı Takasbank'tan takip edilebilecek

BES katılımcıları devlet katkısı fonlarını Takasbank'tan takip edebilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL  - Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları, hesaplarına aktarılan devlet katkısı fonlarını da Takasbank'tan takip edebilecek.
 
Takasbank AŞ'den yapılan açıklamada, Takasbank AŞ'nin 2003 yılından itibaren bireysel emeklilik şirketlerine saklayıcı sıfatıyla hizmet verdiği ve ilgili mevzuat gereğince katılımcıların sahip oldukları fon paylarının Takasbank AŞ nezdinde katılımcı bazında ve katılımcıların izleyebileceği şekilde takip edildiği belirtildi.
Açıklamada, 1 Ocak 2013 itibariyle uygulamaya giren kanun değişikliği ile devletin, bireysel emeklilik sistemi katılımcılarının yapacakları katkı payı ödemeleri için yüzde 25 devlet katkısı desteği uygulaması başlattığı hatırlatıldı.
 
Açıklamaya göre, bireysel emeklilik sistemi katılımcıları, 7 Ocak 2013 tarihinden itibaren e-Devlet şifrelerini kullanarak www.takasbank.com.tr web adresinde bulunan "Bireysel Emeklilik" linkinden bağlanıp, isimlerine açılmış hesaplarında mevcut fon değerleri ile birlikte hesaplarına aktarılan devlet katkısı tutarlarını da fon adedi ve piyasa değeri cinsinden kontrol edebilecek. Ayrıca, isteyen katılımcılar "Bireysel Emeklilik" linkine bağlandıktan sonra "Bilgilendirme İşlemleri" bölümünü kullanarak hesaplarında meydana gelen günlük bakiye değişimlerinin SMS ve/veya e-mail ile, aylık bakiye değişimleri ve aylık fon tutar bilgilerinin ise e-mail ile gönderilmesi için talepte bulunabilecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir