Dolar bu hafta dar bantta sıkıştı

Bu hafta piyasalarda olası bir kabine revizyonu takip edilmeye devam etti. Dolar/TL paritesi hafta boyu 3,55 seviyesinin üzerinde dar bantta seyretti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar/TL 3.55'in hemen üzerindeki seyrini sürdürürken piyasalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Brüksel'e hareketi öncesi söylemlerine paralel olası bir kabine revizyonunu izlemeye devam ediyorlar. Piyasalar tarafından özellikle ekonomi yönetiminde değişiklik yapılıp yapılmayacağı, yapılır ise nasıl bir değişikliğe gidileceği yakından takip ediliyor.

TL dün olduğu gibi bugün de gelişmekte olan ülke para birimlerinden bir miktar daha kötü performans gösterirken bankacılar ayrışmanın belirgin olmadığını ancak izlenmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Bankacılar dolar/TL'deki yükselişi, euro/dolar paritesindeki yükselişin bugün ABD büyüme verileri sonrası yönünü terse çevirmesi ve dolar/TL'de 3.55 seviyesi altında kalıcı bir seyir için yeterli sebep görülmemesini neden gösteriyorlar.

Kur neredeyse son bir aydır işlem gördüğü 3.55-3.65 bandındaki seyrine devam ederken bankacılar bu banttan her iki yöne de kırılma yaşanmasını şimdilik öngörmüyorlar.

Piyasa 'kabine'ye bakıyor 

İç piyasada bankacılar en önemli gündem maddesi olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2.5 yıl aradan sonra AK Parti olağanüstü kongresinde yeniden genel başkan seçilmesinin ardından kabinede bir değişikliğe gidip gitmeyeceğini gösteriyorlar.

Geçen hafta 3.6415'e kadar yükselen dolar/TL dolardaki değer kaybına paralel bu hafta boyunca 3.55'in hemen üzerinde dalgalı bir seyir izledi. Fed tutanakları sonrası bir ara 3.55'in altını test eden kur bu seviyede tutunamayarak dün günü 3.5650 civarında tamamladı. Kur bugün güne başladığı 3.57 seviyesinden ise sınırlı bir yükselişte saat 17.39'da 3.5755/3.5769 seviyesindeydi.

Aynı saatte euro/TL ise 3.9971/3.9987 seviyesindeydi.